Fra innspilling til Høyres reklamefilm. Foto: Høyre

Flere vil sende tv-reklamen for Høyre

Lokale tv-stasjoner blåser i regjeringens holdning.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tidligere i dag ble det klart at Medietilsynet gir de 15 stasjonene som har sendt Høyres politiske reklamefilm en advarsel. Dette er en sanksjon kulturministeren mener er fornuftig. Men det stopper ikke der. Høyrefilmen blir sendt igjen.

Flere stasjoner

Ifølge generalsekretær Trond Reidar Hole i Høyre har partiet satt i gang sitt mediebyrå for å kontakte tv-stasjonene for å få sendt sin reklamefilm. Hvor mange som gjør dette vil være klart over helgen, men etter det Journalisten kjenner til har fem stasjoner så langt bekreftet at de vil sende reklamefilmen.

Både Aftenbladet og Fevennen sier de vil sende reklamefilmen om de får henvendelse fra Høyre eller andre politiske partier.

Selv om regjeringen mener forbudet fortsatt er gjeldende, mener Høyre noe helt annet.

– Vår oppfatning er ikke at vi er delaktig i sivil ulydighet, vi er av den oppfatning at lokal-tv har retten på sin side forankret i dommen

Torsdag sa statsråden under debatt på vårmøtet til Norsk Redaktørforening at det er greit at stasjonene sender filmene, dersom de sender dem gratis.

Dyrt

– Dette må bli dyrt for Høyre.

– Det ville blitt dyrt om TV 2 hadde latt seg friste, men de lokale tv-stasjonene er rimeligere på grunn av sitt begrensede nedslagsfelt. Det er korrekt at det er kostbart, og det er et argument vi har kjørt i denne saken når folk har sagt de er redde for at slik reklame vil oversvømme tv-bildet. Men de politiske partiene har ikke på langt nær så store budsjetter som de kommersielle aktørene så det er ingen stor fare for.

Bøter

Tilsynet varslet i sin sanksjonsuttalelse at dersom stasjonene sendte filmen igjen, så vil det være aktuelt med bøter fremfor advarsler.

– Kommer det bøter regner jeg med lokal-tv vil bestride dette og trekke dette for retten, og det blir spennende om EMD da må definere hva som er små og store politiske partier.

Powered by Labrador CMS