Programdirektør Eivind Landsverk i TVNorge. Foto: TVNorge

Brutal start på arbeidsdagen

Åtte lokal-tv-stasjoner besluttet nedlagt. De ansatte i OsloTV fikk beskjeden i morges.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Litt over seks år etter starten er det klart at OsloTV legges ned. Den er dermed den tredje stasjonen som er besluttet nedlagt de siste sju dagene. Fra før av er både TVInnlandet på Hamar og VF24 i Tønsberg bestemt lagt ned.

Tøft marked

– Situasjonen er den at mange av stasjonene sliter. Noen av dem har allerede besluttet nedleggelse, mens andre er i ferd med å definere over på web. Vi har også sagt vi må ta tilbake kontrollen med sendetidspunktene for å optimalisere produktet vårt, sier programdirektør Eivind Landsverk i TVNorge til Journalisten.

Han forteller at i kampen om det kommersielle publikummet er TVNorge nødt til å rendyrkes. I tillegg går de analoge konsesjonene til lokal-tv ut ved årsskiftet. Fra da vil alle eterbårne tv-signaler i Norge være digitale. For TVNorge har lokal-tv vært viktig for å øke distribusjonen. Fra 1997 og fram til i dag har like over tjue stasjoner videresendt innholdet til TVNorge.

Den digitale frekvensen til OsloTV innebar også at TVNorge kunne lansere enda en tv-kanal, som kunne ha inntil åtte timer sending hver dag.

Ny kanal

– Hva skjer med denne muligheten nå?

– Vi har fått ny sjef, så han må få sette seg inn i alle detaljene. Det er et spørsmål om investeringsvilje. Det er ikke akkurat tiden for det i en finanskrise, så det er heller ikke planer om lansering av nye kanaler i dag.

TVNorge søkte på flere konsesjoner til å forhandle om det lokale sendemarkedet med RiksTV. Selv om kanalen nå legger ned sin egen stasjon, ønsker ikke Landsverk å utelukke at det kan ligge muligheter i disse konsesjonene. Heller ikke at TVNorge nå går helt bort fra lokal-tv, også i fremtiden.

– Det er i en prosess, og ingenting er avgjort, men kan være marked.

Lei beskjed

De ti som arbeider fulltid med OsloTV er ansatt i MTV Mastiff. Redaksjonssjef Kenneth Karlsson forteller at de ansatte fikk sjokk da de fikk beskjeden om at de etter sommeren kan bli stående uten jobb.

– Dette kom raskt på, men om noen mister jobben er litt tidlig å si. Det er alltid trist å få en slik beskjed, men så har vi sett at det er blitt flere stasjoner som har lidd denne skjebnen.

Han forteller at Mastiff arbeider med å finne andre jobber til de ti, men ingenting er avklart så langt.

Stasjonene som er lagt ned, eller besluttet at skal legges ned er: TVØstfold, VF24, dtTV, BTV, OsloTV, TV Nord-Trøndelag, TV Helgeland og TV Innlandet.

Powered by Labrador CMS