HA-bråk ble parole

– Det har vært en reise fra helvete til himmelen, sier sjefredaktør Frode Rekve i Halden Arbeiderblad om de siste to ukene.

Publisert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Onsdag for vel to uker siden fikk han og administrerende direktør Anne-Grethe Kolstad beskjed av styrelederen om at det var best for avisen om de forsvant. Halvannen uke varte bråket, inntil styret sist mandag ga beskjed om at de stiller sine plasser til disposisjon og at oppsigelsen av de to avislederne er «lagt bort». Tirsdag om halvannen uke er det ekstraordinær generalforsamling i Halden med valg av nytt styre.

Klappet fram 1. mai

– Det er ikke hyggelig for noen å bli truet med sparken. Det har vært veldig spesielt – fra å være nokså langt nede da det hele begynte, til at jeg ble klappet og båret fram under 1. mai-toget sist fredag, sier Rekve.

Reaksjonene lokalt i Halden etter at det ble kjent at Frode Rekve og Anne-Grethe Kolstad skulle sparkes, har vært spesielle. Over 2300 personer har undertegnet et opprop på nettet, og over 1000 har støttet ham på Facebook. I løpet av de par første dagene var det over 300 som sa opp abonnementet, og en rekke annonsører truet med aksjoner.

Fem sider leserinnlegg på en dag

Halden Arbeiderblad er blitt oversvømt med leserinnlegg. Tirsdag denne uken var det fem sider med leserinnlegg, ellers har det ligget på to-tre sider.

– Det har vært mye snakk om at oppsigelsene var politisk begrunnet og at det var krefter rundt den mektige gruppelederen i Halden Arbeiderparti, Svein Olaussen, som sto bak. Dette nevnes i mange av leserinnleggene i din avis også. Hva er din kommentar?

– Nei, det blir det veldig vanskelig å mene noe om. Men jeg ser jo også at mange av debattantene på våre sider peker på dette, og da er det vel ikke helt uten grunn, sier Frode Rekve.

A-pressen vil ha ro

Nå arbeider valgkomiteen i HA med å finne et egnet styre som kan overta på generalforsamlingen om halvannen uke. Konserndirektør Thor Gjermund Eriksen i A-pressen, som er største eier med 41,5 prosent av aksjene, sier at de ikke har noe ønske om å få sterkere styring med avisen.

– Vi var ikke kjent med det som skjedde, og da vi ble kjent med det, ga vi klar beskjed om at vi var imot aksjonene mot Rekve og Kolstad og at ledelsen burde få ro til å fortsette det arbeidet de var i gang med, sier Eriksen.

Powered by Labrador CMS