Marianne Gauslaa. Foto: Kathrine Geard. Montasje: Birgit Dannenberg

Tror kuttene holder

Lokal-tv legges ned og 25 millioner spares innen årets utgang.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

På et allmøte onsdag fikk de ansatte beskjed om at 36,8 av de i alt 250 årsverkene i Fædrelandsvennen skal kuttes.

Betenkte

– Det er ikke hver dag vi får vite at så mange årsverk ryker, og at 12 årsverk forsvinner i redaksjonen har vi aldri opplevd. Så det er klart at situasjonen er laber og folk er betenkte, sier leder i redaksjonsklubben Marianne Gauslaa.

Ledelsen gjorde det klart at FVNTV vil bli lagt ned som følge av at annonsørene flytter sine investeringer fra TV til nett. Sju redaksjonelle er ansatt for å jobbe med FVNTV og sjefredaktør Hans Christian Vadseth forteller at det ikke nødvendigvis er slik at disse mister jobbene sine.

– Forslaget som ligger her nå er årsverk og ikke navngitte personer. Og så er det slik at 20 av 25 aktuelle kandidater har takket ja til tilbud om AFP med gavepensjon, sier redaktøren. Han understreker at dette gjelder personer, ikke årsverk.

Gauslaa mener det er trist at ledelsen legger ned tv-stasjonen, en plattform som har bidratt til mangfold i Fevennen.

Kvalitetssikring

Vadseth, som tidligere har vært sjefredaktør i E24, er usikker på hva som venter i fremtiden, men tror at Fevennen har fått rett grep om situasjonen.

– Eneste erfaringen jeg har gjort meg er at når noen spår noe, så tar de ofte feil. Er utviklingen vi har sett så langt fortsetter, så tror jeg tiltakene vi har tatt nå holder. Men skjer det nytt fall i annonseinngang vil det påvirke oss også, og da vil nye runder være aktuelle.

– Vi har veldig tillit til vår ledelse om at disse tallene er kvalitetssikret, men administrerende direktør vil ikke garantere for at vi kan unngå for nye runder, sier Gauslaa.

Av de aktuelle 36,8 årsverkene skal 20 tas i markedsavdelingen og 12 i redaksjonen. Administrasjonen mister to årsverk, mens det i produksjonsavdelingen forsvinner 2,6 årsverk.

Dårlig musikk

Klubblederen forteller at det under allmøtet var flere som reagerte på at ledelsen ikke var villige til å ofre mer, og viser til at firmabilløsninger ikke ble luftet. Og som en topptung bedrift, mener hun at man kunne ofret mer enn to årsverk i administrasjonen. Hun har også en klar melding til eierskapet i mediehuset.

– Det er mange som reagerer på at eierne har tatt ti millioner i utbytte, penger som i denne prosessen kunne sikret stillinger som nå skal slankes. Det er dårlig musikk.

Styret skal behandle forslagene den 20. mai, og den 25. mai går fristen for å takke ja til sluttpakker ut.

Powered by Labrador CMS