Torry Pedersen. Foto: Birgit Dannenberg

VG garanterer lønn inntil tre år

Da kan du tørre å slutte, mener sjefen. – Best for VG, best for samfunnet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dersom man får garantilønn, betaler VG differansen mellom ny og gammel lønn i 18 måneder. Er du over 45 år gjelder garantien i 36 måneder, men har du ikke fått ny jobb etter 18 måneder faller den bort.

– Er du over 45 år er dette et så godt tilbud at du kan tørre å slutte, mener administrerende direktør Torry Pedersen.

80.000 i bonus

I tillegg fristes det med bonuser. Skaffer du deg ny jobb innen fire måneder, får du i tillegg en bonus på 80.000 kroner. Med ny jobb før det er gått åtte måneder, får du 50.000 på toppen av garantilønnen.

Alle ansatte – uavhengig av alder – med mer enn fem års fartstid i VG kan søke, men ledelsen forbeholder seg retten til å avslå søknader.

– Poenget med garantilønn er å stimulere til at du fortest mulig kommer deg i ny jobb, for hvis du gjør det, blir det vi må betale minst mulig, sier Pedersen.

– Best for alle

VG-direktøren er ivrig etter å poengtere at garantilønn er den beste løsningen når antallet ansatte skal ned.

– Jeg mener garantilønn er den beste ordningen for den enkelte, for da har du virkelig et insitament til å komme deg raskt i ny jobb. Det er best for den enkelte, best for samfunnet og det er best for VG.

Søknadsfristen for VG-ansatte som ønsker garantilønn er 21. august.

Hvorfor ingen andre mediebedrifter har valgt en tilsvarende ordning vet ikke Pedersen, men han konstaterer at «pressen jager i flokk».

Powered by Labrador CMS