Ida Wulff er ikke begeistret over journalistikken til Dagbladet og blogger om det.

– Morsomt at bloggerne passer på

Norges mest populære blogger er ikke fornøyd med Dagblad-intervju.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I slutten av juni intervjuet Dagbladet Fredag Ida Wulff i anledning bloggcamp i Kristiansand. Det endte med en artikkel Wulff overhodet ikke var fornøyd med.

Off the record

– Jeg har latt meg intervjue av Dagbladet to ganger før, og vært helt bestemt på at det ikke skulle gjenta seg. Hvorfor? Fordi de får meg til å se ut som en blondine som KUN tenker status og penger, skriver Wulff i bloggposten Dagbladet = nye se og hør.

Til tross for dette valgte hun likevel å stille til intervju med Dagbladet Fredag under bloggcamp. Artikkelen Campingliv tok blant annet for seg forskjellen mellom elitebloggerne og gratisbloggerne. Det likte Wulff svært dårlig.

– Jeg syns også det er lagt for mye vekt på at vi mottar penger og produkter (hva har det med bloggcamp å gjøre?), og så har journalisten tatt med en fleipete bisetning jeg sa OFF THE RECORD: hvis det ikke går bra med bloggen, er jeg screwed, skriver hun videre.

Redigert hverdag

Videre i bloggposten har Wulff satt opp fem punkter som hun mener kan hjelpe folk som skal intervjues av pressen. Journalisten tok kontakt med Wulff for å intervjue henne om hennes erfaring med journalister og disse punktene. I en epost svarer Wulff at dette er noe hun ikke kunne tenke seg å gi noe intervju om i utgangspunktet.

Videre forteller hun at hun er på vei på ferie og at det derfor heller ikke er mulig å gjøre live- eller telefonintervjuer.

Redaktør i Dagbladet Fredag Sigrid Hvidsten mener det er bra at bloggere som Wulff kommer med slike tilbakemeldinger. Og hun forstår at enkelte kan reagere på den journalistiske vinklingen.

– Bloggerne lever i en verden hvor de redigerer sin hverdag, og når det kommer journalister og dekker dem fra en annen vinkel enn de selv kan redigere, så kan det være at de får sjokk. For det er kanskje ikke slik de ønsker å fremstå selv. Samtidig er det for oss veldig interessant å få slik kritikk fra bloggere. Det er nettopp det som er morsomt, å få andres syn på hvordan vi opererer og jobber.

Tankekors

Hvidsten forteller at hun synes det er spennende å få tilbakemeldinger fra folk om hvordan de opplever at journalistene jobber. Noe som redaktøren mener betyr at de fortløpende må vurdere arbeidet de gjør.

Hun synes det også er spennende at diskusjonen om forskjellsbehandlingen mellom elitebloggerne og gratisbloggerne er blitt gjenstand for diskusjon etter artikkelen. Og da ikke bare på Dagbladet.no, men også i bloggernes egne diskusjonsforum.

Likevel virker det som om hun er litt overrasket over Wulffs og andre bloggeres reaksjon på artikkelen.

– Nå snakker jeg ikke om Wulff direkte, men bloggere som lever av å legge livet sitt på nett. Det er et tankekors at de samme folk føler de må ta den type forbehold når de skal møte pressen.

Powered by Labrador CMS