Fjoråret var ikke Gunnar Stavrum og Nettavisen. Foto: Birgit Dannenberg.
Fjoråret var ikke Gunnar Stavrum og Nettavisen. Foto: Birgit Dannenberg.

Dundrende underskudd i Nettavisen

Selskapet gikk 90 millioner i minus.

Som Journalisten skrev i forrige uke, har Nettavisen kuttet i bemanningen tre ganger det siste året. Nå sitter man igjen med halvparten av antall ansatte sammenlignet med i fjor.

Ifølge regnskapet for 2008 viser det seg at den tidligere TV 2-eide publikasjonen hadde et underskudd på 88,4 millioner kroner før skatt i fjor, skriver ABC Nyheter. Etter skatt endte underskuddet på 68,2 millioner, mot 15 millioner i 2007.

Egenkapitalen til Nettavisen var på to millioner kroner ved inngangen til 2009, samtidig var den samlede gjelden på 118 millioner kroner.

Investeringene til Nettavisen har heller ikke gått spesielt godt. Derdubor.no ble solgt i fjor og ga Nettavisen et samlet tap på 16,7 millioner kroner. Eierposten i iMedium, som står bak iOslo og iBergen, ble nedskrevet med 2,6 millioner kroner. I forrige uke skrev Journalisten at iMedium ikke har penger til å betale de ansatte feriepenger.

Styret har likevel troen på Nettavisen.

− Mediehuset Nettavisen skal gi eierne langsiktig inntjening ved å bli landets ledende nettpublikasjon. Sterke posisjoner på nyheter og underholdning skal utvikles i samarbeid med eiernes nettsteder til å bli den foretrukne nettavisen for lesere og annonsører, skriver styret i årsberetningen.

Nettavisen eies av A-pressen og Egmont.