P4-sjef Kalle Lisberg. Foto: Birgit Dannenberg

Ingen P4-bonus

Først gikk de med på nulloppgjør, og nå viser det seg at det heller ikke blir noen bonus.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Finanskrisen har påvirket lønnsforhandlingene og resultatorienterte bonuser. Så også i svenske Modern Times Group som i Norge eier blant annet TV3 og P4.

Resultatbonus

To ganger i halvåret vil de ansatte i MTG få en halv månedslønn i bonus, dersom resultatet for hele konsernet ender på budsjett. Og for første gang siden P4 ble heleid av MTG i 2006, fikk de ansatte i radiokanalen tilbud om konsernbonus.

Resultatet ble ikke oppnådd, og dermed ble det heller ingen bonus.

– Det var en bonus som var avhengig av at konsernet klarte å oppnå resultatet man hadde satt seg. Denne bonusen var et resultat av bunnlinjen i konsernet og ikke i P4. Vi la ikke mye vekt på dette, for vi vet hvordan verden ser ut. MTG Norge ser veldig bra ut, men de er jo til stede i mange land, sier leder i redaksjonsklubben Eigil Andersen i P4.

MTG har tv-kanaler i 30 land, hvorav de i Norge eier Viasat4, TV1000 og TV3.

Ga fra seg

Som om det ikke var nok med at bonusen uteble, så valgte de ansatte i P4 å ha et meget moderat lønnsoppgjør.

– Vi fikk et lønnsoppgjør som vi valgte å gi fra oss igjen. Det mente vi var et viktig signal overfor eierne våre, sier Andersen.

Han forteller at oppgjøret de ansatte i P4 fikk til, er likt med oppgjøret i resten av MTGs norske arm, som også inkluderer satellittoperatøren Viasat. Da oppgjøret var ferdig forhandlet like over påske, besluttet de ansatte og ledelse i bedriften å si fra seg oppgjøret.

Dersom P4 ender med et godt 2009, kan det være at de ansatte får etterbetalt oppgjøret over nyttår fra brytningspunktet 1. april.

Imponert

P4-sjef Kalle Lisberg forteller til Journalisten at ledelsen i både P4 og MTG var sterkt imponert og glade for hvordan de ansatte stilte opp for kanalen, og møtte finanskrisen med å si fra seg resultatet fra oppgjøret.

– Å da bli møtt av en klubb med den tilliten de har gitt, er imponerende, sier han.

Lisberg kan ikke kommentere om de ansatte kan ende med å få etterbetalt oppgjøret over nyttår på grunn av eierselskapet MTG som er notert på Stockholms-børsen.

Nye radiostasjoner

P4 skal, med mindre kulturministeren endrer Medietilsynets vedtak, lansere nye lokale radiostasjoner i løpet av året. Også det vil koste penger.

– Det er klart. Å starte opp fire radiostasjoner er bundet til en del kostnader. Men det blir et eget driftsselskap som eies av P4, sier Lisberg og forklarer at det dermed ikke vil påvirke P4s budsjetter i forhold til de ansattes lønnsoppgjør.

P4 har 85 årsverk engasjert i selskapet, mens Modern Times Group har rundt 250 ansatte (inkludert deltidsansatte i Norge).

Powered by Labrador CMS