Aftenbladet skiller seg

Nå skal sakene versjoneres tydeligere for mediekanalene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Siden tirsdag denne uken har journalistene i Stavanger Aftenblad måtte tenke litt annerledes enn tidligere. Nå gjelder parolen om forskjellige versjoner til nett og papir, slik at leserne ikke skal møte den samme saken i begge kanaler.

Klarere skille

– Vi gjør dette for å skape klarere skille mellom kanalene i mediehuset, og da først og fremst mellom papir og nett. Det innebærer blant annet at meningsbærende innhold som anmeldelser spares til papir, sier nyhetsredaktør Carl Gunnar Gundersen.

Redaktøren forteller at det nye prosjektet, som i første omgang går ut året, også stiller tydeligere krav til nettlevering enn tidligere.

Ambisjonen er at det skal legges til elementer i nettsakene som ikke er på papir, og at papir skal ha nye innganger og nye kilder. Gundersen forklarer at når det gjelder «breaking news», så er det business as usual – da er det den kjappeste kanalen som teller.

Debatt

– Vi håper at publikum merker forskjellen så de benytter seg av både papir og nett og samtidig får ulike opplevelser. Vi har slitt med at vi har hatt litt for like saker i begge kanalene med nettsaker på papir og motsatt.

Publikum er ikke like sikre på om dette er et tiltak de er enige om. På Twitter har debatten gått etter endringen ble kjent.

Arne Skage jr skriver at abonnentene i hvert fall burde få tilgang til alt innhold på nett. Mens Steffen Rogne er usikker på økonomien i endringen.

 

Powered by Labrador CMS