Jon Gelius. Foto: Birgit Dannenberg

NRK1 uten aktualitetsmagasin

Men det blir stordebatt en gang i uka.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NRK med nyhetsredaktør Jon Gelius i spissen legger om aktualitetstilbudet sitt fra nyttår. Blant grepene Gelius tar er at Dagsrevyen legges om og utvides til 45 minutter, slik at sendingen klokken 19 skal kompensere for nedleggelsen av Redaksjon En.

For når aktualitetsmagasinet blir avviklet, blir det ikke erstattet med et nytt konsept som skal gå daglig, i stedet innfører Gelius en ukentlig stordebatt.

NRK2

– Vi gjør Dagsrevyen mer magasinrettet slik at hovedsendingen ivaretar dueller og minidebatter med flere gjester, sier Gelius.

Samtidig med at Redaksjon En legges ned, fjernes også I kveld med Christian Strand fra sendeplanen på NRK2. Lisenskringkasterens aktualitetskanal skal styrkes, forteller Gelius Derfor vil I kveld bli erstattet med et nytt program som daglig skal gå fra klokken 20.

I tillegg skal NRK2 ha programmet Urix fire ganger i uken, mot en gang i dag. Ifølge NRK.no skal Annette Groth og Christian Borch lede sendingene. Gelius er usikker på om programmet også vil gå i reprise på NRK1, slik det gjør nå.

–Nyhetsavdelingen sterkt preg på kanalene vi har, og gjennom omleggingen fester vi grepet på journalistikken. Så mens andre legger ned eller strammer inn, går vi motstrøms og satser.

Strammet inn

Gelius mener det ikke er feil å sammenligne på den måten, selv om NRK ikke er avhengig av annonsekronene fra ett dalende marked. Han mener at NRK nå kan gjøre som de gjør fordi kostnadene ble strammet inn med 25 millioner kroner i fjor.

– Jeg vil heller si at vi var forutseende. Det har ikke gjort at jeg har mer penger å rutte med enn i fjor, men jeg disponerer dem til gjengjeld bedre.

Endringene i sendeskjemaet vil gjennomføres fra årsskiftet.

Powered by Labrador CMS