Fra Henrik Færevågs egen blogg.

Saksøker tidligere arbeidsplass

iBergen skylder fortsatt penger til tidligere medarbeidere.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

To måneder etter at Journalisten fortalte at Imedium, som gir ut iOslo og iBergen, ikke hadde utbetalt feriepenger til fire av sine nåværende og tidligere ansatte, er flokene fortsatt ikke løst.

Unngå

OPPDATERT: Mens to ansatte har fått pengene de hadde krav på, har de andre to nå trukket Imedium med Henrik Færevåg i ledelsen for Bergen Tingrett. De krever å få utbetalt utestående lønn og feriepenger, som beløper seg til samlet 135.000 kroner.

– Jeg kan bekrefte at vi har gått til sak fordi de ikke har klart å betale lønn og feriepenger til to ansatte, sier Atle Jørstad som tidligere leder av redaksjonsklubben.

Konkursbegjæringen skal opp i Bergen Tingrett 6. oktober, men Henrik Færevåg håper på å unngå dette.

– Vi gjør det vi kan for å unngå det. Dette er ikke noe vi ønsker, sier Færevåg.

Kroken

Nettstedene iBergen og iOslo er kommet til som et samarbeid med Nettavisen. Mediehuset Nettavisen eier 50 prosent av Imedium. Begge de to lokale nettstedene ble liggende uten oppdateringer gjennom sommeren i påvente av ny design. Designet er på plass på iBergen, men oppdateringene av sidene er av lav frekvens. I skrivende stund er det to uker siden toppsaken på nettstedet ble publisert, mens iOslo fortsatt venter på ny design.

Færevåg mener at dette sammen med konkursbegjæringen likevel ikke betyr at det går mot nedleggelse av selskapet og nettstedene.

– Vi er på jakt etter ny løsning og ny kapital, får vi til det blir det full gass.

IBergen ble lansert høsten 2005, mens iOslo kom året etter. På det meste arbeidet det åtte journalister i de to publikasjonene.

For ordens skyld; undertegnede var engasjert som journalist i iBergen i tre måneder i 2006.

Powered by Labrador CMS