Kjell Øvre-Helland er nyhetsdirektør i TV 2. Foto: Birgit Dannenberg

– Det endrer ikke vår holdning

Dokument 2 åpnet godt på sin siste sesong.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

TV 2s dokumentarprogram Dokument 2 er inne i sin siste reise med dagens format. Onsdag hadde programmet sesongpremiere, og ble sett av betraktelig flere enn fjorårets høstpremiere, som Journalisten skrev om tidligere i uken.

Gode tall

Dokumentaren «Drømmen om K2» sanket 427.000 seere, noe som ga TV 2 en markedsandel i det nasjonale tv-universet (alle seere over 12 år) på 28,2 prosent.

– Det synes jeg er et godt seertall for dokumentar. Det er lenge siden vi varslet at det sannsynligvis går i den retningen, det har ikke endret seg på noe vis. Selve formatet blir for dyrt for TV 2, sier nyhetsdirektør Kjell Øvre-Helland.

Han forteller at selv om avviklingen av dokumentarprogrammet ikke er formalisert ennå, er det klart at formatet slik det er i dag er for dyrt for TV 2, som må spare 150 millioner kroner.

For dyrt

Øvre-Helland sier at kanalen ikke har gitt opp dokumentarer som helhet og viser til Reflektor-flaten hvor innkjøpte programmer blir sendt. Og selv om mer enn 400.000 seere fulgte premieren og TV 2 fikk levert seere til annonsørene, forsvarer ikke det kostnadene.

– Hovedproblemet med Dokument 2 er at det tross alt har veldig høye kostnader for relativt få programmer. Det finnes ikke noe ratingnivå som forsvarer det. Det er åpenbart at kostnadene er for høye, og det er i den enden vi må begynne.

– Isolert sett er det et ålreit tall. Men det endrer ikke på hvordan dette må endres hvis vi skal videreføre.

Identitet

Klubbleder Baard Zakariassen i Klubb2 mener at verdien av Dokument 2 ikke kan sees i regnearkende. Gravende dokumentarer vil alltid være dyre å produsere.

- Men de er viktige for TV 2s identitet og troverdighet som nyhets- og aktualitetsformidler, sier han.

Powered by Labrador CMS