Aftenposten inn på E24s stoffområde

E24 skulle levere økonominyheter til Aftenposten på nett. Nå skal likevel avisa ha egne økonomireportere.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

At en stor avis som Aftenposten har egne journalister som skriver om økonomi, er langt fra overraskende. At avisen også eier landets største nettsted for næringslivsstoff, E24, er ganske godt kjent.

E24 skulle stå for økonominyheter på nett, men nå dobbeltclutcher og girer Aftenposten om og søker etter to reportere til å dekke stoffområdet for nettavisen.

«De to reporterne skal sikre at Aftenpostens nettutgave er oppdatert på de vesentlige nyhetene innenfor økonomi, næringsliv og finans,» heter det i stillingsannonsen.

En slik utlysning sender flere mulige signaler i mediebransjen.

Eierskapet

Den mest opplagte er at Aftenposten er i ferd med å endre holdning til, og kanskje eierposisjon i, E24. Etter det Journalisten kjenner til leverer Aftenposten bare en liten del av den eksterne trafikken til E24. VG leverer det mangedobbelte, og synes for utenforstående å ha et tettere samarbeid med næringslivsavisen.

Sjefredaktør i E24 Per Valebrokk skriver i en epost fra ferie at han ikke ønsker å kommentere Journalistens spørsmål om hvordan han ser på at E24s største eier går dem i næringen.

Valebrokk ønsker heller ikke kommentere hvilke signaler han har fått rundt eierskapet til E24, hvor Aftenposten i dag eier 60 prosent, mens VG eier 40 prosent av aksjene.

Det har etter etableringen av Media Norge vært spekulasjoner om hva som vil skje med eierstrukturen i E24. Aftenpostens fusjonskamerater i Media Norge, Bergens Tidende Fædrelandsvennen og Stavanger Aftenblad, ønsker seg inn i på eiersiden i E24 etter at de brøt samarbeidet med NA24.

Uaktuelt

Skulle de ønske å kjøpe seg opp i selskapet, er VG lite lystne på å vanne ut sin eierpost.

– Det tror jeg ikke er noen særlig aktuell problemstilling nei, sa administrerende direktør Torry Pedersen til Journalisten i midten av august i år.

Digitalredaktør Tor Arne Fanghol i Bergens Tidende sa på samme tidspunkt at man hadde en god dialog med E24, men at man også så på muligheter med andre aktører. Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere overfor Journalisten på tampen av november.

Pussig

Et annet signal fra ledelsen i Aftenposten sender ut er at man i en tid da mediehuset har vært gjennom kraftige kutt, tar sjansen og satser litt. Det er klubbleder Gunnar Kagge godt fornøyd med.

– For oss er det fint at de satser på journalistikk og ikke bare på kutt, sier han. Han presiserer at det er viktig at ledelsen viser vilje til å satse på interne kandidater til stillingene. Men Kagge legger ikke skjul på at å få til det ikke nødvendigvis er like lett innenfor dette stoffområdet.

Klubbleder Aleksander Nordahl i E24 forteller at de tar imot konkurransen fra Aftenposten med åpne armer, selv om det virker litt rart.

– Vi synes det hele er litt pussig, men vi har samarbeidet godt med våre eiere helt fra oppstarten. Aftenposten har sagt at de har ønske om å fortsette samarbeidet med oss, og det er vi også. Men det er ikke til å legge skjul på at det blir konkurranse om stoffområdet, og det ser vi fram til.

Journalisten har forsøkt å komme i kontakt med Aftenpostens konstituerte sjefredaktør, Hilde Haugsgjerd, gjennom onsdag og torsdag, men har ikke lyktes med dette.

Powered by Labrador CMS