NJ spår inntektsfall

NJ regner med fall i kontingentinntektene neste år og legger opp til å bruke mindre penger.

Publisert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Journalistlaget har i seinere år vært vant til en årlig kontingentvekst på 2,5 millioner kroner. Men nå er det nye tider og kraftig nedbemanning i bransjen. Konsekvensen er flere AFP-pensjonister, flere som tar sluttpakker og flere som forlater yrket, flere blir studenter eller arbeidsledige.

Fem prosent

Som igjen betyr flere servicemedlemmer og fall i inntektene for NJ. I budsjettet for neste år har NJ lagt inn et fall på 200 fullt betalende medlemmer.

– Vi mister ikke så mange medlemmer, men antallet som betaler vanlig kontingent har falt med hele 385 personer eller fem prosent hittil i år, opplyser generalsekretær Jahn-Arne Olsen.

Svak reduksjon

Situasjonen oppfattes som foruroligende. Men NJ har en solid egenkapital på 13,7 millioner kroner og budsjettet som landsstyret vedtok sist fredag, innebærer kun en liten innstramming. Drift og aktiviteter beløper seg til 46,3 millioner kroner, som er 0,8 millioner kroner mindre enn i 2009. Det betegnes som en styrt tilpasning.

– Vi legger opp til et noe lavere aktivitetsnivå neste år, men ikke mer enn at vi fortsatt er i stand til å gi medlemmer og klubber meget god bistand ved nedbemanning og andre kutt.

Powered by Labrador CMS