Dagbladets adm. dir. Terje Wibe. Foto: Dagbladet

Kan beskjære resten av uken

Dagbladet leter etter løsninger.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dagbladets administrerende direktør Terje Wibe forteller at torsdagens allmøte var langt fra hyggelig. Han bekrefter at avisen er nødt til å kutte i bemanningen, og at dette vil skje i løpet av høsten 2010.

Realiteter

Wibe sier det er opplaget som nå tvinger avisen til å kutte kostnader utover P10-programmet som bedriften snart er gjennom. P10 skulle kutte kostnadene i Dagbladet med 150 millioner kroner over tre år.

– Vi er nødt til å legge et budsjett som tar innover seg de realitetene vi står i. Det er en fortsatt nedadgående opplagskurve, men når det er sagt har vi som mål å bremse fallet.

Akkurat å bremse fallet kan det synes som endringen i søndagsutgaven har bidratt til. I dag fortalte Wibe til Dagens Næringsliv at kompaktutgaven på søndagene har solgt 20.000 flere eksemplarer enn snittet har vært tidligere. Dermed er søndag over 100.000 i opplag.

Beskjære

Han understreker at det er altfor tidlig å slå fast om dette vedvarer etter to utgaver. Derfor er heller ikke utviklingen tatt med i budsjettet. Wibe utelukker ikke at resten av uken også kan komme i kompaktversjon dersom fallet på søndagene er bremset som følge av omleggingen.

– Akkurat nå er det ikke mulig å svare på det. Grunnen er at vi overhodet ikke har drøftet eller planlagt et konsept vi viderefører til andre dager. Men skulle det vise seg at dette er noe markedet etterspør, er det klart at vi vil se på om det er noe vi gjør på øvrige dager, sier Wibe.

Han forteller at Dagbladets ledelse har sett for seg forskjellige scenarier i en 18 til 36 måneders periode, og skal ha forberedt seg på worst case-scenarier som er langt lavere enn budsjettet for 2010. Wibe understreker at det heller ikke kommer til å skje i 2010.

Smertegrenser

Sjefredaktør Anne Aasheim har tidligere uttrykt at 70.000 i opplag er et worst case-scenario. Wibe forteller at ved et slikt tall vil Dagbladet fortsatt kunne være en riksavis som kommer ut sju dager i uken, men da er man også på smertegrensen.

– Stemmer det at løssalget enkelte dager denne høsten har vært nede i 60.000 eksemplarer?

– Vi har en policy generelt på at vi kommenterer salg på enkeltdager. Når det gjelder de konkrete opplagstallene refererer vi til de offisielle tellingene. Når det er sagt har jeg verken lyst til å avkrefte eller bekrefte konkrete tall. Men vi opplever dager som er langt lavere enn det ambisjonsnivået vi har.

Powered by Labrador CMS