Arne Strand og Harald Solberg. Foto: Birgit Dannenberg

Tre sjefer i Dagsavisen

Arne Strand blir en av to sjefredaktører. Harald Solberg er ansatt som administrerende direktør.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tiden med eneleder er forbi i Dagsavisen. Nå går avisen tilbake til gamle ordninger med to sjefredaktører. Den ene blir Arne Strand som skal ha ansvaret for leder- og kommentarstoffet i avisen.

Den andre sjefredaktøren håper styreleder Helge Simonnes skal være en kvinne.

Damen

– Vi kommer til å finne en kvinne som vil passe godt inn her, sier Arne Strand sikkert til Journalisten etter pressekonferansen.

Verken han eller Simonnes skal ha sett seg ut noen spesiell kandidat, men Strand har likevel en smørbrødliste over ting han ønsker hos den som til sist skal lede det redaksjonelle arbeidet sammen med ham.

– Hun må være ryddig, interessert i avisutvikling og ha sans for nett. Vi har laget et nytt redaksjonelt program hvor grunnpilarene er kommentarer, mening, politikk og store begivenheter. Vi skal gi leserne mulighet til å danne seg et best mulig bilde saken gjennom å gi dem bakgrunn og dybde. Der ligger fremtiden i disse nettider, sier den nye sjefredaktøren som riktignok har vært konstituert i stillingen tre ganger allerede.

For Strand var det viktig at ledermodellen ble delt på flere. Gjennom de siste månedene som konstituert har han opplevd at det krever mye å være sjefredaktør alene. Strand mener at det ikke ville vært mulig for ham i det lange løp å kombinere sin rolle som kommentator med å være sjefredaktør.

Forgjengeren

Styreleder Simonnes kunngjorde også under pressekonferansen at Dagsavisen hadde et begredelig 2009 med 23 millioner kroner i underskudd. Av disse er fem millioner engangsutgifter, som blant annet flyttingen til Sehestedsplass.

– Journalisten traff godt, sier styreleder Helge Simonnes i en kommentar til vårt oppslag i januar om underskuddet.

Dette underskuddet er flere millioner mer enn forventet. Styrelederen forklarer at virkningene at kostnadskuttene kom senere enn styret først hadde fått beskjed om.

– Vi slikket sårene noen dager før vi gikk videre, forteller Simonnes.

Budsjettet for inneværende har ambisjoner om å få til et lite overskudd.

Simonnes forklarer at de to første månedene i år har gått hele fire millioner kroner bedre enn samme periode i fjor.

Søknad

Den tredje stillingen i sjefstroikaen vil bli lyst ut i løpet av kort tid. Simonnes forklarer at søknadsfristen vil gå ut allerede 7. april og at man håper rett person vil være på plass så snart som mulig.

Styrelederen fleipet også med at i denne utlysningen er ikke «kvinner oppfordres til å søke» bare tomme ord. Han ønsker virkelig å få inn en kvinne i ledergruppen hvor også Harald Solberg ble ansatt som administrerende direktør torsdag.

Simonnes forklarer samtidig at det var skepsis til den nye ledermodellen i avisen. Blant annet var de ansattes representant i styret mer skeptisk til ordningen enn resten av styret. Simonnes understreker at styret likevel var enstemmig om ansettelsene.

Både Strand og Solberg har vært konstituert i stillingene siden Carsten Bleness sluttet i oktober.

Powered by Labrador CMS