NRK-appen befinner seg på en rekke smartmobiler. Foto: Birgit Dannenberg

NRK-app på 109.000 mobiler

Digitalsjefen i NRK Radio gleder seg over stor pågang på radio-appen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

iPhone har det meste innebygd, men mangler radiomottaker. Derfor lanserte NRK et gratisprogram som lar iPhone-eiere høre NRKs radiokanaler ved hjelp av internett. Teknikken kalles streaming, og betyr at mottakeren kan høre lyd med en gang telefonen begynner å motta data fra avsenderen.

Programmet, som kommer i en versjon for hele NRK og en versjon for NRK P3, er også laget for Nokia-telefoner og smartmobiler som bruker Android-plattformen.

Unge lyttere

Siden lanseringen i midten av januar er dette programmet lastet ned 109.000 ganger. 73 prosent av brukerne har iPhone, mens 17 prosent bruker Nokia og de resterende 10 prosentene har Android-telefoner.

– Det mest gledelige er kanskje at vi når så mange unge brukere gjennom disse tjenestene, sier Leif-Kjartan Bjørsvik som er digitalradioansvarlig i NRK. Bjørsvik har bakgrunn som leder for redaksjonsklubben i NRK, hvor han blant annet frontet NRK-streiken i 2006.

Snuser på iPad

De som laster ned appene benytter også systemet. I snitt lyttes det på nettradio via mobilen 500.000 ganger i uken, noe som er 100.000 mer enn nettradio via pc.

Kvaliteten er avhengig av både nettkapasiteten i den mobilmasten man til enhver tid er koblet til, men også av utstyret NRK bruker til å lage mobilsendingene. Bjørsvik forteller at det blir satt opp nytt utstyr i NRK til sommeren:

– Det vil bety bedre stabilitet i radioapplikasjonene, lover Bjørsvik.

Digitalsjefen har allerede begynt å snuse på iPad som publiseringsplattform for NRK radio.

Powered by Labrador CMS