Anne-Lise von der Fehr. Foto: Birgit Dannenberg

Refser avgått redaktør

Topptillitsvalgte i Schibsted mener den avgåtte Fevennen-redaktøren forsøker å utpeke syndebukker.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Styret i konsernutvalget NJ i Schibsted reagerer sterkt på Hans-Christian Vadseths begrunnelse for å trekke seg som sjefredaktør i Fædrelandsvennen.

I en uttalelse fra leder Anne-Lise von der Fehr (også klubbleder i VG), nestleder Finn Våga (klubbleder i Stavanger Aftenblad), og styremedlemmene Hege Lyngved Odinsen (VG Nett), Ronny Bertelsen (klubbleder i Bygdanytt) og Gunnar Kagge (klubbleder i Aftenposten) heter det:

Kjenner seg ikke igjen

«Det er med stor undring vi leser avgåtte sjefredaktør Hans-Christian Vadseths angrep på tillitsvalgte for journalistene i Fædrelandsvennen. Vi kjenner overhodet ikke igjen klubbleder Marianne Gauslaa i hans beskrivelser. Vi kjenner Marianne som en klok, rolig og seriøst arbeidende tillitsvalgt i sine verv som klubbleder, tillitsvalgt i Media Norge og i konsernlaget NJ Schibsted».

De Schibsted-tillitsvalgte sier at de er kjent med at det i likhet med andre arbeidsplasser har vært uenighet og motsetninger mellom tillitsvalgte og ledelsen i Fædrelandsvennen.

Klubben i møte

«Men så vidt vi kjenner til har sakene blitt behandlet og avsluttet på skikkelig vis. Klubbleder og klubbstyret har vår fulle tillit for det arbeidet de utfører. For øvrig registrerer vi med undring at en toppleder forsøker å gjøre tillitsvalgte til syndebukker for å begrunne egen avgang», uttaler styret i NJ i Schibsted.

Redaksjonsklubben i Fædrelandsvennen gikk i møte klokka 14.30. Marianne Gauslaa har ikke ønsket å kommentere Vadseths angrep på de tillitsvalgte, før klubben har behandlet saken.

Bred misnøye

I Vadseths redaktørtid har redaksjonsklubben gjentatte ganger uttrykt misnøye, både med lokale forhandlinger, lønnsdiktat og trykking av det redaksjonelt bilag som i beste fall var på grensen til tekstreklame. De redaksjonelle medarbeiderne har klaget egen avis inn for Pressens Faglige Utvalg, gjennomført bylinenekt, levert tilbake julegaven fra ledelsen, boikottet årsfesten og kjørt en protestaksjon med egne T-skjorter med Solidaritet-logo.

Powered by Labrador CMS