GJENOPPSTÅR: Knut Tønnes Stenersen vil samle lokal-tv i et felles system. Foto: privat

Nettverk av lokal-TV

Og nå skal penger tjenes.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Siden lokal-TV fikk en ny start på nyåret 1997 har investorenes penger fått bein å gå på. Ansatte har sett arbeidsplassene komme og gå, mens stasjonene er blitt tettere styrt av sine eiere – som ofte var lokalaviser. Senere ble mange stasjoner historie, særlig gjennom kriseårene 2008 og 2009 da dødsdommene satt løst.

I ettertid har flere av stasjonene stått opp fra sine noe grunne graver og fått nytt liv takket være tidligere ansatte. Fra kontoret utenfor Oslo jobber Knut Tønnes Stenersen med å ta et betraktelig lenger skritt. Han er daglig leder i et selskap ved navn Mediepress. Under dette navnet vil han bygge opp et nettverk av lokale tv-stasjoner.

Øst-vest

Mediepress driver allerede TVFollo og TVSunnmøre, og om en knapp måned starter sendinger i TVRomerike og ABTV i Asker og Bærum. I tillegg sitter selskapet på konsesjonene i Oslo og Trondheim, men de kommer nok ikke på lufta før neste år. Skulle ikke det være nok blir det samarbeid med TVBuskerud også.

Helst hadde Stenersen sett at alle stasjonene i landet var samlet i ett rike.

– Vi ønsker å lage en kjede med en felles merkevare og få til et felles løft, og vi trenger ikke være på eiersiden i alle stasjonene for å få til det, sier han.

Han forklarer at Mediepress er i dialog med andre stasjoner også, men at det nå er viktig å få konseptene på lufta for å få vist dem fram før nye avtaler inngås. Konseptene er enkle; nyheter kommer det ikke til å bli. Det er ifølge Stenersen for dyrt og det minst sette på lokal-TV.

Nyheter

Stenersen ledet tidligere TVRomerike. Hos den Romerikes Blad-eide stasjonen på Lillestrøm var det nyheter som skulle være bærebjelken, forteller han. Og det kostet penger. Derfor styrer Mediepress unna denne type programmer.

– Ja, nyheter er viktig, men de programmene som ble sett var magasinprogrammene. Det er nettopp dette vi kommer til å satse på, underholdning.

Innhold

Stasjonene vil få lokalt innhold, lover Stenersen. Men det blir snakk om å omformatere programkonsept som passer i en stasjon over til en annen.

Ikke minst ønsker han seg mer sendetid enn de tradisjonelle flatene på en halvtime, som oppsto gjennom samarbeidet med TVNorge.

– Vi ønsker lenger sendeflate. Halvtime i loop har jeg ikke tro på, men det er det man klarer å lage ut fra ressursene. Vi skal kunne leve av dette. Vi vil begynne med en times sending. Det vil være noe lokalt innhold, og noe mer generelt stoff som er interessant for flere. Og så kommer vi til å jobbe med å lage gode lokale konsepter.

LokalvalgStenersen tror at kommune- og fylkestingsvalget neste år vil være viktig for lokal-TV siden stasjonene da har mulighet til å fjerne fokus fra rikspolitikerne og heller rette det mot de lokale sakene og de lokale kandidatene.

– Jeg tror lokal-TV kan være et fantastisk verktøy for lokaldemokratiet.

Det er Andreas Brøvig som skal være ansvarlig redaktør for stasjonene, og neste år får han trolig to til, for da satser Stenersen på å starte opp sendingene i Oslo og i Trondheim.

Powered by Labrador CMS