Leder Richard Aune i Norsk Journalistlag i NRK (NRKJ) tok på seg streikeskjorta hos Riksmekleren da streiken startet tirsdag i forrige uke. Foto: Kristine Lindebø

Partene i NRK-streiken møter pressen kl. 20.30

På Marienlyst.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det har ikke lyktes NTB å få brakt klarhet i hva de to ønsker å meddele, men når to parter i en arbeidskonflikt stiller opp sammen, er det mye som tyder på at de har funnet en løsning. Invitasjonen tikket inn på NTBs nyhetsdesk bare 50 minutter før møtet med pressen finner sted i TV-resepsjonen på Marienlyst i Oslo.

Klokka 13 i tirsdag i forrige uke, gikk 1.700 journalister ut i streik, fordi de ikke fikk medhold i sin hovedkrav i årets lønnsoppgjør. Streiken har i praksis lammet NRKs nyhets- og aktualitetsdekning siden den gangen. Nå, drøyt åtte dager senere, kan streiken være avblåst.

Juridisk direktør Olav Nyhus var NRKs forhandlingsleder hos Riksmekleren. Her med Spekters direktør Anne-Kari Bratten. Foto: Kristine Lindebø

NRK-journalistene hevder de ikke ble møtt på noen av sine tre hovedkrav: sikring av kompetanse for framtida, likebehandling av tilkallingsvikarer og fast ansatte og starten på et utjevning av lønnsforskjeller mellom NRKs journalister og sammenlignbare grupper i andre medier.

Allerede samme dag som streiken brøt ut, antydet kringkastingssjef at det var mulig å finne en enighet på de to første punktene. Men det var uaktuelt for ham å gi et lønnstilbud som i praksis ville gjort NRK-journalistene lønnsledende, argumenterte Eriksen.

Powered by Labrador CMS