Mekler Torkjell Nesheim snakker med pressen en knapp time før fristen går ut. Foto: Kristine Lindebø

Meklingen mellom NRK og NJ fortsetter

– Det er bevegelse.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Klokken 23.10 mandag kveld har partene Norsk Journalistlag i NRK (NRKJ) og Spekter/NRK ennå ikke kommet til enighet. Partene startet meklingen hos Riksmekleren mandag klokken 10.00.

– Vi forhandler på ulike tilbud og forslag. Der er vi ikke i mål ennå og det tar tid. Det er flere elementer i dette som gjør at det er tidkrevende, sier mekler Torkjel Nesheim til Journalisten.

– Har dere kommet nærmere en løsning enn dere var for to timer siden?

– Det har i hvert fall vært bevegelse, sier Nesheim.

Da han møtte pressen var det en time igjen til fristen for å komme til enighet.

– Meklingen vil trolig gå på overtid, sier han til pressen.

Klokken 5.10 var utfallet fortsatt uviss, ifølge NTB.

Jarle Roheim Håkonsen og Lars Neru Sand rapporterte live via Facebook. Foto: Kristine Lindebø

Nyhetsanker Jarle Roheim Håkonsen og politisk kommentator Lars Neru Sand rapporterte live fra Riksmekleren for NJ. De bekreftet overfor Journalisten at de var spente på kvelden og resultatet.

På NJ i NRKs meklingsvake i Oslo var det fullt hus fra tidlig på kvelden.

– Det er hyggelig stemning. Vi snakker jo om streiken og kravene, og er spente på hva som skjer. I tillegg er det hyggelig å treffe nåværende og gamle kolleger, sa journalist Anne Linn Kumano-Ensby i NRK Dokumentar og samfunn til Journalisten.

Leder i streikekomiteen Hege Fagerheim visste ingenting om hva som ville skje da Journalisten snakket med henne på meklingsvaka.

– Enten blir vi enige, eller så blir vi ikke det. Jeg vet det ikke selv heller, for ting kan snu ganske fort i ei mekling, sa hun.

NRK-journalistene Kamilla Marie Johnsen (f.v), Anne Linn Kumano-Ensby, Gustav Iden og Arne Fredrik Næss på meklingsvake på Kulturhuset i Oslo.
Powered by Labrador CMS