OJ-lederen:– Vi hadde ikke noe valg

Lederen for det største lokallaget er selv ikke i streik, men streikearbeid er det blitt hele uka for Marianne Ruud.

Leder i Oslo Journalistklubb, Marianne Ruud, syntes det er et stort ansvar å kaste nesten hele medlemsmassen ut i streik.

– Men vi hadde ikke noe valg. Med våre helt legitime krav må arbeidsgiverne ta initiativ til å komme med et helt annet tilbud.

Stands flere steder

Som fagpressemedarbeider er Marianne selv ikke i streik, men denne uken er hun frikjøpt fra arbeidsplassen.

For streikeaktivitetene i OJ er mange. Men OJ-lederen påpekte at lokallaget har et godt streikeapparat. Flinke folk i streikekomiteen hadde allerede jobbet i flere uker da streiken var et faktum.

Møtelokaler og kontorplasser for klubbene var på plass. Avisa.no på nettet. Daglige stands på fire steder i Oslo, Egertorget, National Theatret, Oslo S og ved Nesodd-båten, var operative fra første dag.

Streikekafé

Onsdag var kulturkomiteen i full sving med et arrangement på Youngstorget som gikk av stabelen torsdag etterfulgt av konsert med Gatas Parlament på Stortorvets Gjæstgiveri.

Der er også streikekafé hver dag mellom 11-18, bare en kort spasertur fra streikekomiteens lokaler i sjette etasje i Torggata 5. Og i kveld, fredag klokka 19, arrangeres det streikefest i annen etasje på Stortorvets Gjæstgiveri.

Ruud var oppglødet etter morgenrunden hos streikevaktene, stemningen på medlemsmøtet i kirken og på Egertorgets punktdemonstrasjon.

– Det er flott å oppleve en medlemsmasse som denne!