Erik Langeland Fjeld, redaktør i Bygdanytt og Strilen. Foto: Privat 
Erik Langeland Fjeld, redaktør i Bygdanytt og Strilen. Foto: Privat 

– Jeg er litt spent på hvordan timeplanen min kommer til å se ut framover. Det blir absolutt et puslespill.

Eirik Langeland Fjeld tar over styringa i Strilen, og blir dermed redaktør for to aviser i Nordhordland. 

Publisert Sist oppdatert

Denne uka tar Eirik Langeland Fjeld over som redaktør i Strilen, etter Stig Erik Elliott. Fjeld er i dag redaktør i Bygdanytt, og skal beholde denne jobben samtidig. Fra før har Fjeld mange års erfaring fra Bergensavisen.

Les om flere med ny jobb her.

– Gratulerer med ny jobb og enda en redaktørstilling! 

– Jo, takk for det! 

– Hvordan tror du den nye arbeidshverdagen blir? 

– Jeg tror det blir veldig spennende. Jeg er litt spent på hvordan timeplanen min kommer til å se ut framover, med 25 til 30 minutter kjøretid mellom de to avisene, men en del ting tror jeg kan overlappe hverandre. Det blir nok veldig mye mer jobb, men ikke det blir dobbelt så mye, tror jeg. 

– Hvordan blir det å kombinere redaktørstillinga du har fra før i Bygdanytt med den nye i Strilen? 

– Det er ikke like vanskelig å holde kontakten i dag som det var før i tida, med Slack, Messenger og videokonferanser, men det er også veldig viktig å være med på det daglige arbeidet i redaksjonene. Jeg må prøve å stable timene på en god måte slik at jeg er mest mulig tilstede på viktige tidspunkter. Dette er det nok fullt mulig å få til, men det blir absolutt et puslespill. Heldigvis har jeg gode og solide nyhetsledere i hver avis, og uten dem kunne vi ikke gjort det på denne måten. 

– Hva gleder du deg mest til? 

– Jeg har tidligere jobbet i Bergensavisen og Amedia, og er vant til å jobbe under tøff aviskonkurranse. Strilen eies av Schibsted, og har konkurrert med Amedia-avisen Nordhordland i en mannsalder. Strilen gikk forbi i opplag for noen år siden, og jeg er heldig som kommer inn i denne fasen. Jeg gleder meg veldig til å kjenne på konkurransepulsen og den knallharde konkurransen igjen. 

– Du er bergenser, hvordan vil du bli tatt imot som redaktør i Strilen?

– Hehe, det var det da. Jeg blir allerede passet godt på i Bygdanytt, for både språk og kultur er viktig her i Nordhordland. Jeg får både e-poster og telefoner fra leserne som strammer meg opp, mest i tide, men også i utide. Det kan både handle om nynorsk og om by/bygd-saker. Jeg har bodd i Bergen hele livet, men jeg har også sterk tilknyting til Nordhordland fra barndommen, da jeg var mye her hos besteforeldrene mine. 

– Hvordan er du som redaktør? 

– Jeg prøver å gi mye ansvar og også myndighet til dem jeg jobber sammen med. Uansett hvor mange timer jeg jobber klarer jeg ikke å rekke over alt, og jeg vil heller aldri bli best på alt. Man har jo egne meninger og det kan være vanskelig å delegere noen ganger, men jeg tror ikke jeg er så verst på det. Ellers har jeg jobbet veldig mye digitalt, hele 15 år heldigitalt, både med nett, video, sosiale medier og alt som er i den sfæren. Jeg er veldig opptatt av det. 

– Da er dette kanskje noe du kommer til å ta tak i også? 

– Ja, det er det. De har gjort en veldig god jobb med å selge digitale abonnement og komplettabonnement i Strilen, men det aner meg at det er noe å gå på også. Helt øverst på listen står derfor å øke antall digitale abonnenter.

– Hvordan har du tenkt å gjøre det? 

– Det er litt tidlig å være helt konkret, men det handler rett og slett om å styrke de digitale produktene, og gjøre det mer fristende å betale for de.