Avklaring om Aftenpostens Beijing-stringer trekker ut

Tidligere korrespondent Jørgen Lohne er tilbake i Norge. Det er foreløpig uklart om hvem, om noen, skal ta over stillingen.

Publisert Sist oppdatert

Jørgen Lohne (59) har siden 2013 vært Aftenpostens stringer i Beijing i Kina. I sommer vendte Lohne hjem i forbindelse med at kontrakten hans gikk ut 1. august. Over en måned senere, står stillingen fortsatt ubesatt.

Etter det Journalisten kjenner til skulle det blitt klart i august hvem som skulle ta over som stringer-posten. Det har altså ikke skjedd. Det er heller ikke klart om det kommer til å bli noen ny stringer i Kina.

– Vi har noen pågående prosesser og tar sikte på å konkludere i løpet av de neste par ukene, skriver nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen i en melding til Journalisten.

– Hvorfor har det tatt så lang tid? Blir stillingen nedlagt?

Nei, jeg kan ikke si noe om det. Som sagt, vi tar sikte på å konkludere om et par uker.

– Kan du si noe om hvorfor det drar sånn ut?

– Nei. Jeg har ikke noe mer å legge til.

Mer enn Kina

Stillingen som stringer ble utlyst med søknadsfrist 1. juni 2017. I utlysningsteksten sto det blant annet: 

Aftenposten ønsker å opprettholde vårt kontor i Beijing, Men stringerstillingen vil også føre med seg utstrakt reisevirksomhet i regionen, både planlagte reiser og reiser som skjer på kort varsel ved større hendelser.“ 

NRK som har den andre norske korrespondenten i Kinas hovedstad ansatte i mars Kjersti Strømmen som korrespondent i Beijing. 

Powered by Labrador CMS