Avklaring om Aftenpostens Beijing-stringer trekker ut

Tidligere korrespondent Jørgen Lohne er tilbake i Norge. Det er foreløpig uklart om hvem, om noen, skal ta over stillingen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Jørgen Lohne (59) har siden 2013 vært Aftenpostens stringer i Beijing i Kina. I sommer vendte Lohne hjem i forbindelse med at kontrakten hans gikk ut 1. august. Over en måned senere, står stillingen fortsatt ubesatt.

Etter det Journalisten kjenner til skulle det blitt klart i august hvem som skulle ta over som stringer-posten. Det har altså ikke skjedd. Det er heller ikke klart om det kommer til å bli noen ny stringer i Kina.

– Vi har noen pågående prosesser og tar sikte på å konkludere i løpet av de neste par ukene, skriver nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen i en melding til Journalisten.

– Hvorfor har det tatt så lang tid? Blir stillingen nedlagt?

Nei, jeg kan ikke si noe om det. Som sagt, vi tar sikte på å konkludere om et par uker.

– Kan du si noe om hvorfor det drar sånn ut?

– Nei. Jeg har ikke noe mer å legge til.

Mer enn Kina

Stillingen som stringer ble utlyst med søknadsfrist 1. juni 2017. I utlysningsteksten sto det blant annet: 

Aftenposten ønsker å opprettholde vårt kontor i Beijing, Men stringerstillingen vil også føre med seg utstrakt reisevirksomhet i regionen, både planlagte reiser og reiser som skjer på kort varsel ved større hendelser.“ 

NRK som har den andre norske korrespondenten i Kinas hovedstad ansatte i mars Kjersti Strømmen som korrespondent i Beijing. 

Powered by Labrador CMS