Fra første desember begynner John Bones i halvstilling i Skup, for å legge til rette for neste års konferanse. Foto: Martin Huseby Jensen
Fra første desember begynner John Bones i halvstilling i Skup, for å legge til rette for neste års konferanse. Foto: Martin Huseby Jensen

Om ikke lenge begynner John Bones på jobben med å gjøre klart til Skup-konferansen

Pengetrøbbel vil deltagerne neppe merke stort til.

Publisert Sist oppdatert

Litt over et halvt år er gått siden Skup oppdaget uregelmessigheter i regnskapene sine, og senere politianmeldte daglige leder Jens Egil Heftøy for underslag. For to måneder siden ba stiftelsen om pengestøtte og styreleder Jan Gunnar Furuly håpte på én million kroner. I skrivende stund har de fått tilsagn om 831.000 kroner i pengestøtte. 300.000 av disse kommer fra Stup til nettopp å finansiere John Bones lønn i halv stilling fram til sommeren. Penger øremerket arbeidet knyttet til konferansen.

31.600 kroner er kommet inn gjennom crowd-funding.

Selv om kassen er slunken mener Bones at deltagerne ikke skal merke stort til det sammenlignet med tidligere år. I disse dager er de i ja-fasen. Det vil si at alle ideer for konferansen er velkomne og ingen er gale. Nærmere jul begynner den mer aktive redigeringsfasen.

– Vi må nok knipe litt mer enn tidligere på utenlandske foredragsholdere, men det er også det eneste, sier Bones til Journalisten.

Det handler om dugnad. Ingen av foredragsholderne får betalt for arbeidet. Resten av kostnadene må de ta selv eller la arbeidsgiverne ta. Med unntak av profesjonelle foredragsholdere, for svært få kan leve av å bo gratis på hotell.

Bones har sittet i Skup-styret siden 2012, men trer ut 1. desember når han blir lønnsmottaker i stiftelsen. Tidligere har han også vært kursholder. Han vet godt hvordan konferansen fungerer.

Og det blir i Tønsberg, slik det har vært de siste ti årene. Selv om arenaen har vært gjenstand for vurderinger opp gjennom årene. Fordelen, sier Bones, er at de kjenner lokalene inn og ut. Og kan heller bruke tid på programarbeidet.

Tidlig i januar åpnes påmeldingen av arbeider som skal konkurrere om Skup-prisen.

Powered by Labrador CMS