Møtet mellom New York Times' publisher Arthur Gregg «A.G.» Sulzberger og president Donald Trump fant sted 20. juli etter en forespørsel fra Det hvite hus. Foto: Damon Winter/The New York Times
Møtet mellom New York Times' publisher Arthur Gregg «A.G.» Sulzberger og president Donald Trump fant sted 20. juli etter en forespørsel fra Det hvite hus. Foto: Damon Winter/The New York Times

– Jeg ba president Trump revurdere sine angrep mot journalister. Retorikken hans er farlig og skadelig for landet vårt

New York Times´ publisher advarte Trump mot retorikken mot pressen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

New York Times' publisher Arthur Gregg «A.G.» Sulzberger møtte president Donald Trump i Det hvite hus, og advarte presidenten mot hans «farlige og skadelige» retorikk mot mediene.

Møtet fant sted 20. juli etter en forespørsel fra Det hvite hus. Partene var enige om å holde det hemmelig, inntil Trump tvitret om det søndag.

– Jeg hadde et veldig godt og interessant møte i Det hvite hus med Sulzberger. Vi tilbrakte mye tid i prat om de store mengdene falske nyheter som blir publisert av mediene, og hvordan falske nyheter har blitt et uttrykk. Fiende av folket! Trist, skrev han.

Sulzberger ga kort tid senere ut en uttalelse gjennom den New York-baserte avisen, og beskriver møtet som uvanlig tøft og direkte.

– Jeg fortalte presidenten direkte at jeg mener hans språkbruk ikke bare er splittende, men også i økende grad farlig, poengterer Sulzberger.

NYT-publisheren mener at statsledere i enkelte land bruker Trumps retorikk mot mediene for å tie og stilne journalister.

Les hele uttalelsen fra Sulzberg hos NYT

– Jeg fortalte han at selv om uttrykket «falske nyheter» er usant og skadelig, så er jeg langt mer bekymret over at han stempler journalister som «fiender av folket». Jeg advarte han om at hans inflammatoriske språk bidrar til den økende trusselen mot journalister, og at det kan lede til vold, legger Sulzberger til.

– Jeg ba han derfor revurdere sine angrep mot journalister. Retorikken hans er farlig og skadelig for landet vårt, sier han.

Også redaktøren James Bennet, ansvarlig for det meningsbærende innholdet i New York Times - inkludert lederartiklene, deltok på møtet, skriver AFP.

Powered by Labrador CMS