Johan Behrentz. Foto: Martin Huseby Jensen
Johan Behrentz. Foto: Martin Huseby Jensen

Bylinenekt i Sumpen

Noen hundrelapper skilte partene i Sunnmørsposten, dermed ble det lønnsdiktat – som igjen førte til bylinenekt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Resultatet av det lokale lønnsoppgjøret ble ikke helt som man hadde håpet på i Ålesund.

I Polars-eide Sunnmørsposten ba redaksjonsklubben om 5000 kroner mer i lønn, ledelsen tilbød 4000 kroner. Det ville ikke klubben, og med avslaget kom lønnsdiktat på 3000 kroner.

Skuffet

Nå nekter flere i redaksjonen å signere arbeidene sine.

– Det er ikke samordnet aksjon. Det begynte med noen, og så har flere fulgt etter. Jeg tror nok, om jeg skal tolke stemningen, så er det misnøye med at vi fikk et lønnsdiktatet i år, sier klubbleder Johan Behrentz.

Han forteller at man i en periode sto et stykke fra hverandre, og at det var innforstått med at det kunne komme et brudd. Selv om ledelsen kom med forslag om å møtes på halvveien, hadde klubben allerede signalisert at de ikke kunne gå lavere enn de 5000 kronene kravet var på.

– Blir det ikke rart å markere på denne måten i en økonomisk situasjon som bransjen er i nå?

– Det kan man vel kanskje si, men vi mener økonomien i bedriften er slik at det gikk an å bli enige om et nivå som alle kunne godta. Det er ikke slik at avisen går med underskudd.

Uheldig

Ansvarlig redaktør Hanna Relling Berg beklager at man ikke har kommet til enighet under lønnsoppgjøret. Hun sier at hun likevel opplever at ledelsen har en konstruktiv dialog med klubben.

Bylinenekten er redaktøren ikke begeistret for, men vil ikke komme med noen pålegge ennå.

– Det er ikke heldig, men inntil videre så har jeg ikke gjort noe med det. Skulle det vise seg at det er organisert aksjon så er det noe annet. Alt i alt opplever jeg det som at noen nå gir uttrykk for frustrasjon.

Powered by Labrador CMS