Trist medarbeider forlater New York Daily News. Foto: Reuters / NTB scanpix
Trist medarbeider forlater New York Daily News. Foto: Reuters / NTB scanpix

– Hvis du hater demokratiet og mener at lokale myndigheter skal operere uten kontroll og i mørket, så er det i dag en god dag for deg

Siste Twitter-melding fra sjefredaktøren.

Publisert Sist oppdatert

Mandagen ble ingen god dag for de ansatte i New York Daily News. Halve redaksjonen fikk sparken. En av dem som forlot avisen var sjefredaktør Jim Rich, som etter å ha tvitret meldingen over, endret sin Twitter-biograf fra sjefredaktør til «kun en fyr som sitter i sofaen og ser på at journalistikken kveles til utryddelse».

Det har lenge vært kjent at avisen sliter økonomisk. Dagens eier, konsernet Tronc, kjøpte avisen for én dollar i fjor sommer.

Før gårsdagens nedbemanning, besto redaksjonen av cirka 85 medarbeidere.

Daily News ble etablert i 1919, og fyller dermed hundre neste år. Avisen var USAs første tabloid - inspirert blant annet av britiske Daily Mirror, og den har vært kjent for sine svært visuelle forsider.

Hva avisen kommer til å være mest kjent for fremover, er mer uklart. Nå skal den gjenværende redaksjonen ifølge eieren i større grad fokusere på nett – og på «breaking news».

New York-tabloiden har siden starten vunnet hele 11 Pulitzer-priser.

En av avisens mest profilerte medarbeidere opp igjennom årene, var den legendariske spaltisten Jimmy Breslin (som sikret seg én Pulitzer for kommentarjournalistikk). Breslin døde i fjor, 88 år gammel. Mot sin vilje fikk han sammen med blant andre Tom Wolfe, Guy Talese og Hunter S. Thompson mye av æren (eller skylden) for new journalism-bølgen som «herjet» på 60- og 70-tallet.

Daily News er også udødeliggjort som avisen hvor Clark Kent arbeider som journalist (også kjent som Supermann), men der lett omskrevet til Daily Planet og flyttet til storbyen Metropolis.

Powered by Labrador CMS