Ansvarlig redaktør Svein Gjerdåker i avisen Dag og Tid. Foto: Martin Huseby Jensen
Ansvarlig redaktør Svein Gjerdåker i avisen Dag og Tid. Foto: Martin Huseby Jensen

Bedre resultat for Dag og Tid

Øker overskuddet til nær en halv million kroner.

Publisert Sist oppdatert

Nylig fikk Dag og Tid Fritt Ords pris for 2017. Omtrent samtidig sendte foretaket inn regnskapet for fjoråret til Brønnøysundregistrene.

De økonomiske tallene viser at den riksdekkende nynorskavisen fikk et driftsresultat på 399.000 kroner i fjor, noe som er en forbedring fra 18.000 kroner året før. Bunnlinjen endte på 452.000 kroner, opp fra 165.000 kroner året i forveien.

Salgsinntektene økte fra 18,9 millioner i 2015 til 21,1 millioner kroner i fjor. I tillegg kommer 5 millioner kroner i offentlig pressestøtte og 350.000 kroner var private tilskudd.

Kostnadene økte med 6,3 prosent fra 24,8 til 26,3 millioner kroner.

Satser på opplagsvekst

I årsberetningen skrive styret at det de siste årene har blitt satset aktivt på å nå ut til nye lesergrupper. Dag og Tid ønsker å være mangfoldig, aktuell og perspektivrik, noe styret mener de oppnår gjennom en kombinasjon av de 6,5 interne journalistårsverkene og eksterne skribenter.

Framover vil avisen legge vekt på å fortsette opplagsveksten som har vist en sammenhengende oppadgående linje i 14 år. Opplaget endte i fjor på 11.211 eksemplarer.

Det er Stiftinga Vener av Dag og Tid som er største eier med 13,8 prosent av aksjene. Ellers er eierskapet bredt spredt blant privatpersoner og nynorskorganisasjoner som Stiftinga Det Norske Samlaget.

Powered by Labrador CMS