Nyvalgt NJ-leder Hege Iren Frantzen får med seg en erfaren forhandlingsdelegasjon i mellomoppgjøret med MBL. Foto: Glenn Slydal Johansen
Nyvalgt NJ-leder Hege Iren Frantzen får med seg en erfaren forhandlingsdelegasjon i mellomoppgjøret med MBL. Foto: Glenn Slydal Johansen

Om noen timer begynner årets lønnsoppgjør

Ingen nye i NJs forhandlingsdelegasjon, mens forhandlingslederen i MBL er fersk av fjoråret.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I dag kl 1300 starter forhandlingene i årets lønnsoppgjør mellom arbeidsgiverne i MBL og arbeidstakerne i NJ. Årets oppgjør er et mellomårsoppgjør, det vil si at det kun forhandles om lønnstillegg og saksfeltet er begrenset i 2017 i forhold til hovedoppgjøret, som finner sted hvert annet år.

– I år er ingen i NJs forhandlingsdelegasjon som er helt nye, alle er erfarne forhandlere, sier NJ-leder Hege Iren Frantzen, som er en del av forhandlingsdelegasjonen. NJ-advokat og tariffansvarlig i NJ, Stein Larsen er NJs forhandlingsleder når NJ møter MBL til forhandlinger. 

NJ og MBL forhandler med MBL om fire ulike tariffavtaler for aviser, ukepresse, etermedier og digitale medier. Vel 200 bedrifter og 3200 NJ-medlemmer er omfattet av disse forhandlingene, opplyser Stein Larsen.

De to ønsker ikke å si noe om lønnskrav som vil bli fremmet før forhandlingene starter og kravene blir offentliggjort først når motparten har fått dem i dag kl 1300. 

– Men det er viktig å få understreket at NJ er en selvstendig tarifforganisasjon, derfor skal vi gjennomføre reelle forhandlinger mellom oss og MBL. Hva andre arbeidstakerorganisasjoner måtte mene, for eksempel NHO/LO, bestemmer ikke hva slags krav NJ har, understreker Larsen.

Vil ha reelle forhandlinger

Larsen gjør det klart at han forventer at det blir ført reelle forhandlinger mellom partene. Det er satt av to dager, i dag og torsdag, til forhandlingene. 

– Vi vil bruke den tiden som vi har avtalt og i begynnelsen handler det først og fremst om å høre på hverandre og forstå argumenter og krav. Men, det er bare satt av to dager og vi blir ofte sittende utover kvelden på dag to for å forsøke å bli enige. I år som tidligere år forventer vi at MBL viser forhandlingsvilje, sier Hege Iren Frantzen.

Samtidig minner både Stein Larsen og Hege Iren Frantzen om at det er viktig at begge parter har tilstrekkelig med tid til å vurdere krav og tilbud. 

Stein Larsen leder NJs forhandlingsutvalg. I tillegg er disse med og forhandler:

Hege Iren Frantzen, Jan Christer Pedersen, Åsne Haugli, Frank Lynum, Henrikke Helland, Pål Hellesnes, Britt-Ellen Negård, Ketil Heyerdahl og Karoline Ramdal.

MBLs forhandlingsutvalg ledes av Anders Aarskog og består videre av: styreleder Tove Nedreberg, MBL-advokat Else-Margrethe Husby , Stig Finslo, Hanne Haugsgjerd, Eirik Hoff Lysholm, Siv Juvik Tveitnes, Geir Engen og Tomas Myrbostad.

 

 

Powered by Labrador CMS