Svein Ove Hansli går fra NRK til stillingen som nyhetsredaktør i Nationen. Arkivfoto privat.
Svein Ove Hansli går fra NRK til stillingen som nyhetsredaktør i Nationen. Arkivfoto privat.

Ny ledergruppe i Nationen – Svein Ove Hansli er ansatt som nyhetsredaktør

Monika Aaserud og Hilde Lysengen Havro blir henholdsvis publiseringsleder og debattleder.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Svein Ove Hansli tiltrer som nyhetsredaktør i Nationen senest 1. september. Han får overordnet ansvar for Nationens innhold på mobil, nett, brett, papir og TV, og blir sentral i det strategiske arbeidet med å knytte sammen redaksjonelt og kommersielt arbeid, samt å utvikle journalistikken slik at Nationen blir mer relevant for alle. Det kommer fram i en pressemelding.

Hansli har lang erfaring fra NRK, som reporter, vaktsjef i Dagsrevyen og redaksjonssjef i NRKs avdeling for politikk og økonomi.

Monika Aaserud er ansatt som ny publiseringsleder i Nationen og tiltrer i løpet av juni. Hun jobber i dag som nettjournalist i Nationen. Nå får hun operativt ansvar for å iverksette Nationens publiseringsstrategi, i tett samarbeid med nyhetsredaktør og reportasjeleder.

Hilde Lysengen Havro tiltrer umiddelbart som ny debattleder og kommentator i Nationen. Hun var næringslivsjournalist i Nationen før hun tiltrådte prosjektstilling som debattleder og kommentator. Havro hadde prosjektansvar for Nationens serie «Kven skal eige jorda?», som fikk Internasjonal Reporter-diplom i år. 

Kato Nykvist fortsetter som politisk redaktør i Nationen. Alexander Gjermundshaug er reportasjeleder. Han er i dag konstituert nyhetsredaktør og går tilbake til sin stilling som reportasjeleder når Svein Ove Hansli tiltrer.

Powered by Labrador CMS