Svein Ove Hansli går fra NRK til stillingen som nyhetsredaktør i Nationen. Arkivfoto privat.
Svein Ove Hansli går fra NRK til stillingen som nyhetsredaktør i Nationen. Arkivfoto privat.

Ny ledergruppe i Nationen – Svein Ove Hansli er ansatt som nyhetsredaktør

Monika Aaserud og Hilde Lysengen Havro blir henholdsvis publiseringsleder og debattleder.

Publisert Sist oppdatert

Svein Ove Hansli tiltrer som nyhetsredaktør i Nationen senest 1. september. Han får overordnet ansvar for Nationens innhold på mobil, nett, brett, papir og TV, og blir sentral i det strategiske arbeidet med å knytte sammen redaksjonelt og kommersielt arbeid, samt å utvikle journalistikken slik at Nationen blir mer relevant for alle. Det kommer fram i en pressemelding.

Hansli har lang erfaring fra NRK, som reporter, vaktsjef i Dagsrevyen og redaksjonssjef i NRKs avdeling for politikk og økonomi.

Monika Aaserud er ansatt som ny publiseringsleder i Nationen og tiltrer i løpet av juni. Hun jobber i dag som nettjournalist i Nationen. Nå får hun operativt ansvar for å iverksette Nationens publiseringsstrategi, i tett samarbeid med nyhetsredaktør og reportasjeleder.

Hilde Lysengen Havro tiltrer umiddelbart som ny debattleder og kommentator i Nationen. Hun var næringslivsjournalist i Nationen før hun tiltrådte prosjektstilling som debattleder og kommentator. Havro hadde prosjektansvar for Nationens serie «Kven skal eige jorda?», som fikk Internasjonal Reporter-diplom i år. 

Kato Nykvist fortsetter som politisk redaktør i Nationen. Alexander Gjermundshaug er reportasjeleder. Han er i dag konstituert nyhetsredaktør og går tilbake til sin stilling som reportasjeleder når Svein Ove Hansli tiltrer.

Powered by Labrador CMS