Sven O. Høiby på Se og Hørs lønningsliste

Sven O. Høiby får fast månedslønn av Se og Hør, meldte TV 2 onsdag. I reportasjen kom det fram at bladet brukte ham som lokkedue for å snikfotografere kronprinsparet og lille Marius.

For å sikre ukebladet ferske bilder av kronprinsparet skal Sven O. Høiby ha blitt brukt som lokkedue. Ifølge denne ukas Se og Hør dro Høiby til London for å vise manuset til sin nye bok om Marius til kronprinsparet. Men nå sier Høiby selv at han ikke hadde med manuskriptet.

Hensikten med Londonturen var , ifølge TV 2, å sikre Se og Hør nye bilder. En fotograf som var leid inn tok bildene av Høiby, kronprinsen og Marius i Hyde Park. Bildene fra parken er ikke trykket.

Bladet benektet først at fotografen var deres, men TV 2 sjekket med Se og Hørs lønningskontor og fikk bekreftet opplysningene.I et intervju med TV 2 onsdag forteller Høiby selv om avtalen han har med bladet.

- Jeg er mer eller mindre på lønningslista deres, og får 3500 kroner i måneden. Hvis jeg er omtalt i bladet, får jeg 5000, mens jeg får 10 000 for å komme på forsiden. I tillegg har jeg fått gratis telefon fra dem.

Ifølge TV 2 er en av hovedårsakene til bruddet mellom Mette-Marit og faren, Høibys tette samarbeid med Se og Hør.Sjefredaktør i Se og Hør, Knut Haavik, sier til Dagbladet.no at han ikke kjenner til at Høiby står på bladets lønningsliste. Han er også svært kritisk til måten TV 2 gjennomførte intervjuet med Høiby på.

- Etter at han hadde vært i London, inviterte TV 2 Høiby til en lutefiskmiddag, der de intervjuet ham. Seinere sendte han en faks til TV 2 der han vil trekke tilbake hele intervjuet fordi han var indisponert da det ble gjennomført.Haavik benekter også at Se og Hør brukte Høiby som lokkedue i London.Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold reagerer sterkt på Se og Hørs handlemåte.

- Se og Hør har redaktører og journalister med dømmekraft nok til at de burde skjønne hvor de skal stoppe. Jeg tror at alle andre enn Se og Hør synes at Høiby ble brukt som en lokkedue, sier Kokkvold til Dagbladet.no.