Malmø sett i 2014. Foto: David Castor/Wikimedia Commons
Malmø sett i 2014. Foto: David Castor/Wikimedia Commons

Utenlandske medier nektet intervju med Malmøs ordfører etter «dårlige erfaringer»

Stabssjef beklager på vegne av kommunens mektigste politiker.

Publisert Sist oppdatert

– Dessverre har vi opplevd at internasjonale medier ofte ikke viser tilstrekkelig interesse for å forstå hele situasjonen. Tidligere har vi merket at de ofte har sin story planlagt når de ankommer Malmø, og sjelden tar med noen av opplysningene vi forer de med, og som kan vise en annen side av temaene. Derfor kommer ordføreren ikke til å være tilgjengelig for et intervju.

Det svaret fikk en journalist fra tyske Welt am Sonntag sist desember da de forespurte en intervjuavtale med Sosialdemokraternas ordfører Katrin Stjernfeldt Jammeh i Malmø.

Det er Sydsvenskan som har fått innsyn i, og omtaler epostkorrespondanser mellom Jammehs stab og Welt og danske Kristelig Folkeblad, som fikk en lignende avvisning. Den svenske forfatteren Lars Åberg har kritisert saken i samme avis.

Den svenske avisen skriver at Jammeh nå anklages for å utvise holdninger overfor journalister som skaper troverdighetsproblemer.

Sosialdemokraternas stabssjef Luciano Astudillo tar overfor Sydsvenskan avstand fra uttalelsene og beklager. Han sier Jammeh aldri ble forelagt forespørslene om intervju.

– Det er klart at man ikke kan dra alle medier over en kam, eller alle journalister. Vi syns at det for det meste er positivt at det fins internasjonal interesse for vår by, sier Astudillo til Sydsvenskan.