HELP: Moheeb Alnawaty forsvant i Damaskus i januar 2011. Familien ber om hjelp fra norske myndigheter til å få faren ut fra fengselet de mener han sitter i. Foto: Sigurd Aarvig
HELP: Moheeb Alnawaty forsvant i Damaskus i januar 2011. Familien ber om hjelp fra norske myndigheter til å få faren ut fra fengselet de mener han sitter i. Foto: Sigurd Aarvig

– Etterpå gråter mamma

Moheeb Alnawaty sitter fengslet i Damaskus, tror familien i Norge. I dag feirer de bursdagen hans.

Ingen har hørt fra journalist og forfatter Moheeb Alnawaty siden han forsvant i Syrias hovedstad Damaskus i januar 2011.

Synger og gråter

I dag samler familien hans seg for å feire faren og ektemannens 45-årsdag. Det forteller sønnen, Mohanad Alnawaty.

– Vi feirer bursdagen hans som om han skulle vært her. Vi lager kake og synger for ham. Og etterpå gråter mamma.

Foruten moren består Alnawatys familie i Norge av fire sønner og en datter. 

– Umulige arbeidsforhold

I april ble det kjent at Utenriksdepartementet har gitt beskjed til Syria om at de ønsker å yte konsulær bistand til den norsk-palestinske journalisten.

Men den pågående borgerkrigen i landet gjør situasjonen vanskelig. Pressekontakt Frode Overland Andersen i utenriksdepartementet sier de ikke sitter på ny informasjon.

– Vi har dessverre ingen ny informasjon om hvor han er eller hva som er skjedd. Sånn som det er i Syria er arbeidsforholdene våre for å finne ut noe gått fra å være vanskelige til å bli nærmest umulige, sier Andersen.

Kjenner fengselet

Frilansjournalist Tor Øystein Vaaland er en støttespiller og venn av familien til Alnawaty. Han sier familien har fått informasjon om at Alnawaty skal sitte i et fengsel for palestinere i Damaskus.

– Dette er informasjon som er kommet fra et miljø av journalister i Beirut i Libanon med forgreninger til Syria, sier Vaaland.

Familien ønsker ikke å opplyse nøyaktig hvilket fengsel de mener Alnawaty sitter i.

Ber om hjelp

Men sønnen hans har en klar oppfordring til norske myndigheter:

– Vi vet at han er i fengsel, og at han lever. Nå trenger vi at Norge hjelper oss.

Powered by Labrador CMS