TA får ny mulighet

Etter at sekretariatet refererte til innlegg på Journalisten.no, ble behandlingen av tekstreklameklage utsatt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Før helgen kunne Journalisten fortelle at Varden hadde klaget inn sin erkerival Telemarksavisa for brudd på tekstreklameplakaten.

Vardens redaktør Lars Kise reagerte på at artikkelen lignet for mye på en ordinær artikkel, at den var merket med annonse og at den hadde byline.

Debatt

Artikkelen på Journalistens nettsider har skapt stor debatt rundt tekstreklame. Organisasjonssekretær Kjell Nyhuus gjenga deler av Per Flåthes, som er journalisten bak artikkelen i TA, innlegg i forumet.

– Det skulle naturligvis ikke stå ANNONSE over teksten. Den aktuelle siden er ikke betalt av verken forhandler eller importør. Jeg skriver aldri en annonse for NOEN. Dette er en betingelse jeg alltid setter. Her er det gjort en feil, skriver Flåthe.

– Enten må TA få mulighet til å svare på dette, eller så må vi se bort fra det. Jeg ser på saksopplysningen som så viktig at vi ikke kan behandle det, sa John Olav Egeland.

Se video fra behandlingen her.

Egeland høstet støtte fra utvalgets leder Odd Isungset som gjorde det klart at når det først var referert i utvalget, så måtte behandlingen utsettes.

Videre gjorde Egeland det klart at man ikke kan behandle saken før TAs ansvarlige redaktør Ove Mellingen får mulighet til å uttale seg rundt momentet Flåthe tar opp. Egeland sa videre at det kan være viktig for resten av bransjen.

Fyldigere

– Det kan nok tenkes at vi må ha en fyldigere uttalelse og som er mer veiledende for folket der ute. Det kan nok tenkes at vi må være enda mer prinsipiell som følge av informasjonen som kommer fram her.

TA-sjef Ove Mellingen er for tiden på ferie i USA, men sa til Journalisten mandag at han ikke har noen ytterligere kommentarer til saken utover dem han allerede har gitt. Han sier at selv om det kan ha skjedd en feil her, så er det han som ansvarlig redaktør som også står ansvarlig – og at han har redegjort for dette både i tilsvaret til klagen og i artikkelen i Journalisten.

Før gjengivelsen leste Nyhuus fra innstillingen til sekretariatet om at TA hadde brutt god presseskikk i forhold brudd på tekstreklameplakaten.

Powered by Labrador CMS