Agnete Kristin Johnsen representerer Norge med låten «Icebreaker» i MGP. Men sendingen kan komme til å bli sendt uten norske kommentarer ved en NRK-streik. Foto: NRK
Agnete Kristin Johnsen representerer Norge med låten «Icebreaker» i MGP. Men sendingen kan komme til å bli sendt uten norske kommentarer ved en NRK-streik. Foto: NRK

NRK-streik kan ramme sendingene fra MGP og 17. mai

Fra torsdag morgen kan 1.700 NRK-ansatte være i konflikt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Sendingene fra både 17. mai-toget og lørdagens Eurovision-finale kan bli rammet.

Norsk Journalistlag møter onsdag arbeidsgiverorganisasjonen Spekter til mekling hos Riksmekleren for å forsøke å komme til enighet om en ny overenskomst.
 
Totalt er det varslet plassoppsigelse for rundt 1.700 medlemmer dersom partene ikke blir enige. Meklingsfristen går ut allerede ved midnatt onsdag kveld.
 
– Det er nok helt sikkert at en streik vil få store konsekvenser, sier NRKs radiosjef Marius Lillelien til nrk.no.
 
– Det blir ganske store endringer. Særlig det som er direktesendt vil rammes på en eller annen måte, sier tv-sjef Arne Helsingen.
 

En stund til EM

Helt konkret betyr det blant annet at Eurovision-finalen 14. mai, den direktesendte 17. mai-sendingen og NRKs kamper under fotball-EM kan gå uten norske kommentarer.
 
Det siste forutsetter riktignok en uvanlig lang journaliststreik. De NJ-ansatte i NRK streiket i 25 dager fra 19. juni i 1990, slik det framgår av denne lista på fagforeningens hjemmeside.
 
– 17. mai-sendingen er en veldig stor satsing for oss. Uten at jeg vet helt hvordan vi skal gjøre det, så spøker det jo litt for den, sier Helsingen.
 
Samtidig spøker det også for blant annet TV 2s sendinger fra fotball-EM. Kanalen er uenig med Telenor om hvor mye Telenor skal betale for å distribuere TV 2s kanaler. Dagens avtale utløper 1. juni.
 
Forhandlingene pågår, men ifølge Kampanje beskrives tonen som tøff. Uten enighet blir 2,5 millioner TV 2-seere rammet. Det vil i så fall skje rett før fotball-EM sparkes i gang 10. juni.
Powered by Labrador CMS