TU sammen med VG Nett

Teknisk Ukeblad bytter ut Nettavisen og inngår bred stoffutvekslingsavtale med Schibsted.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Om kort tid finner du artikler fra Teknisk Ukeblad (TU) på VG Nett. Det er en av konsekvensene av en ny stoffutvekslingsavtale fagbladet har inngått med Schibsted-aviser.

Håper på trafikk

Avtalen er inngått med både VG og regionavisene Aftenposten, Stavanger Aftenblad, Bergens Tidende og Fædrelandsvennen som fra nyttår inngår i Schibsted-byrået Riks. Også Polaris-eide Adresseavisen inngår i dette samarbeidet.

Avtaler med E24 og ABCNyheter videreføres.

Nettredaktør Svein-Erik Hole sier avtalene er inngått for å øke trafikken til TU.no.

– Eksponering hos partnere gir økt kjennskap og økt direktetrafikk som en følge av dette når nye lesergrupper oppdager tu.no, sier Hole.

Sjangerfordeling

Han er fornøyd med de nye partnerne.

– Dette er solide og ledende norske nyhetsmedier som profilmessig utfyller hverandre. Vi tilbyr hovedsakelig ulikt innhold til ulike partnere. Hele «TU-pakken» finner leserne kun på tu.no.

Totalt sier han mellom 10 og 15 prosent av de opp mot 100 sakene TU produserer i uka blir tilbudt partnere. Men det kan også skje gjennom dialog ved at partnernettsted ber om en sak.

– Grovt sett har vi sjangermessig inndeling. For eksempel bare forbrukerstoff til Riks og kun økonomistoff til E24.

Ifølge Hole har noen av avtalene «elementer av økonomi/betaling for innhold», men han vil ikke si mer om det av forretningsmessige hensyn. Men han sier TU er opptatt av avtalene skal være balanserte slik at begge parter får utbytte av samarbeidet.

Ikke penger hos VG

Hos VG er det fungerende avdelingsleder Andreas Nielsen på samfunnsavdelingen som har forhandlet med TU. Han sier VG Nett allerede har lignende avtaler med Forskning.no og Lyd og Bilde.

– Vi gjør dette på felter som er interessante for oss. Vi får stoff som vi ikke hadde hatt mulighet til å lage selv, og de får muligheter til å få trafikk inn til seg, sier Nielsen, som gir inntrykk av at VG er kresne på hvilke samarbeidspartnere de velger.

– Vi gjør avtaler med miljøer som vi vet er solide og skikkelige. De leverer kvalitet og holder de standardene vi setter til oss selv.

På spørsmål om det er viktig at de nå stjeler en leverandør fra konkurrenten Nettavisen, svarer Nielsen slik:

– Det har vi ikke tenkt på. Vi har svart på en henvendelse fra TU hvor de spurte om vi var interessert.

Nielsen sier også at det ikke ligger noen penger i avtalen.

– Vår betaling for dette stoffet er at vi lenker til TU.no. Vi betaler ikke noe til TU.

Powered by Labrador CMS