Hans Olav Syversen i KrF vil i utgangspunktet motarbeide kutt i pressestøtten. I bakgrunnen Arbeiderpartiets mediepolitiske talsmann, Arild Grande. Arkivfoto: Martin Huseby Jensen
Hans Olav Syversen i KrF vil i utgangspunktet motarbeide kutt i pressestøtten. I bakgrunnen Arbeiderpartiets mediepolitiske talsmann, Arild Grande. Arkivfoto: Martin Huseby Jensen

Ingen kuttstøtte til pressestøtten fra støttepartiene

Venstre betegner forslaget fra regjeringen som umusikalsk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Regjeringspartiene burde nå vite hvor KrF og Venstre står i denne saken, sier leder av finanskomiteen på Stortinget, Hans Olav Syversen i KrF til Klassekampen.

Han viser til kulturminister Linda Hofstad Hellelands forslag om å kutte produksjonsstøtten til avisene med ti millioner kroner. I inneværende år er produksjonstilskuddet på 313 millioner kroner. Syversen mener det ikke er grunnlag for å kutte støtten ytterligere all den tid mediebransjen befinner seg i en svært turbulent omstillingsfase.

Hans kollega Geir Jørgen Bekkevold, som er partiets mediepolitiske talsperson, sa til Journalisten etter at regjeringens budsjettforslag ble kjent at det skaper irritasjon at det ideologien trumfer alt i budsjettet og at støttepartiene igjen må i forhandlinger for å forhindre kutt i pressestøtten.

Terje Brevik omtaler kuttforslaget fra regjeringensom umusikalsk. Foto: Martin Huseby Jensen
Terje Brevik omtaler kuttforslaget fra regjeringen
som umusikalsk. Foto: Martin Huseby Jensen

To år på rad foreslo daværende kulturminister Thorhild Widvey å kutte 50 millioner kroner i pressestøtten. Forslaget ble begge årene avvist av KrF og Venstre. Trolig skjer det samme igjen. Syversen sier til avisen at KrFs utgangspunktet er å stemme imot forslaget slik det foreligger nå.

Venstres mediepolitiske talsperson, Terje Breivik sier til Klassekampen at de har ingenting imot å diskutere pressestøtten, men å kutte fremstår som umusikalsk.

– Vi kommer garantert til å ha denne saken på blokka når vi møtes til forhandlinger, for å si det sånn.

Powered by Labrador CMS