Faksimile Dagbladet nett 7. desember 2009.
Faksimile Dagbladet nett 7. desember 2009.

Dagbladet i globalt samarbeid

Sammen med 56 aviser i 45 land trykket Dagbladet samme lederartikkel.

Publisert Sist oppdatert

Det skjer ikke ofte at en norsk avis trykker samme redaksjonelle kommentarartikkel som en avis i Rwanda, men tirsdag skjedde nettopp dette. Et team fra The Guardian har i over en måned arbeidet med lederartikkelen som handler om miljøutfordringene hele planeten står overfor.

Dagbladet har satt artikkelen på trykk over fire sider. Avisa fra før av et samarbeid med The Guardian og det er gjennom dette at forespørselen om å bli med kom.

Kultur- og debattredaktør Peter Raaum forteller at The Guardian og Dagbladet har politiske og ideologiske ståsteder som er ganske nær hverandre. Det som kommer på trykk på lederplass i The Guardian er sjelden langt fra Dagbladets ståsted.

Innspill

Mens teamet fra The Guardian har arbeidet fram teksten, har de sendt det ut på «høring» i flere av samarbeidsavisene, deriblant også Dagbladet.

– Vi har hatt utkast til en tekst som vi har lest og diskutert. Og vi har ikke hatt store innsigelser, sier Raaum og legger til at det har vært muligheter til å komme med innspill før siste versjonen forelå sist fredag.

Om Dagbladet kommer til å være med på en slik aksjon igjen, er uvisst.

– Det er noe man ikke bør gjøre daglig om det skal ha en effekt. Samtidig er det mulig å tenke seg saker det er mulig å gjøre slikt på. Men det er ikke så mange spørsmål som til de grader er globale.

Powered by Labrador CMS