Britiske aviser er i ferd med å miste interessen for det tradisjonsrike lagspillet cricket. Foto: Flickr.com/Creative Commons/David Surtees
Britiske aviser er i ferd med å miste interessen for det tradisjonsrike lagspillet cricket. Foto: Flickr.com/Creative Commons/David Surtees

Tøffe tider for cricket

Den erkeengelske sporten er i ferd med å bli sviktet helt av mediene, ifølge bekymret journalistikkprofessor.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Roy Greenslade er profesor i journalistikk ved City University i London og ihuga tilhenger av det tradisjonsrike lagspillet cricket, som skal ha oppstått i England på 1200-tallet. Nå er Greenslade, som var sjefredaktør i Daily Mirror i 1990-91, dypt bekymret på vegne av spillet. Både publikumsoppslutningen og interessen i britiske medier er nemlig sterkt fallende.

“Regionale aviser liker ikke cricket i dag. Redaksjonelle budsjetter er for presset til å tillate journalister å tilbringe en hel dag med å dekker kampene, bare for at rapportene deres skal bli lest av noen få personer”, lyder professorens bekymringsmelding i sin faste spalte i The Guardian forleden.

Han viser til at utgivere og redaktører, om enn motvillig, har vendt ryggen til regionale cricketkamper. Ifølge Greenslade - som foretrekker de nær endeløse, firedagers cricketoppgjørene - har forfallet kommet så langt at selv mange en-dagerskamper ikke lenger dekkes av redaksjonene.

“Det er ikke rart at David Hopps, redaktør for cricket-nettstedet ESPNcricinfo, beklager den tradisjonelle avissektorens likegyldighet til cricket. Men denne likegyldigheten er ingen mediakonspirasjon mot sporten. Den erkjenner bare publikums manglende interesse”, skriver Gleenslade.

Powered by Labrador CMS