Prins Henrik fra Gråsten Slott i 2015. Foto: Henrik Bach Nielsen, Creative Commons
Prins Henrik fra Gråsten Slott i 2015. Foto: Henrik Bach Nielsen, Creative Commons

Danmarks Radio krevde penger for bilder fra prins Henriks bisettelse

9.000 kroner i minuttet krevde den lisensfinansierte kringkasteren.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag tok Danmark farvel med Prins Henrik. Og så mediene. Men statseide Danmarks Radio (DR) ville ikke lage en pool hvor bildene ble delt med kringkasterens kommersielle konkurrenter. Ifølge danske Politiken krevde DR 9.000 kroner i minuttet for klipp som måtte være minst tre minutter lange, om de andre mediene ønsket tilgang til DRs live-feed. 

I samarbeid med dansk TV 2 var det avtalt med det danske hoff at DR skulle alene stå for opptakene fra bisettelsen. Flere medier kontaktet så DR for å kunne få klipp som kunne publiseres på deres nettsider, og ble møtt med beskjeden om at de i så fall måtte betale 9.000 danske kroner for hvert minutt. 

– DR har public service-forpliktelser. De får betalt fra alle i forkant. At de vil ta penger for en begivenhet som denne, er prinsipielt helt feil. Helt galt er det, sier fotosjef Søren Lorenzen i Berlingske til Politiken. 

Også fotosjef Thomas Borberg i Politiken mener praksisen er problematisk. Han viser også til at levende bilder får stadig større verdi for mediene. 

Underdirektør Lars Fredenslund Høgsberg i DR-Medier forklarer at livedekningen var en kostbar affære, og at DR heller ikke kom til å tjene noe på den. 

Powered by Labrador CMS