Foto: Jonas Sjøkvist Karlsbakk
Foto: Jonas Sjøkvist Karlsbakk

Trekker avskjed=igelsen av Barents Observer-redaktør

VILLA GRANDE/OSLO (Journalisten): Samtidig sier Thomas Nilsen opp sin jobb som redaktør i Barents Observer, og går derfor ikke tilbake til sin tidligere stilling.

Publisert Sist oppdatert

Det ble opplyst på et landsstyremøte i Norsk Journalistlag onsdag. NJ har gått inn med advokatbistand til Thomas Nilsen som tidligere i høst ble sparket som redaktør. Men nå er altså avskjedigelsen trukket.

Ifølge det som ble opplyst på NJs møte som onsdag avholdes på Holocaust-senteret på Bygdøy i Oslo får Nilsen en økonomisk kompensasjon i form av ett års etterlønn.

–Når jeg har stått gjennom store bølger i urolig vann, og likevel kommet ut av det uten å være sjøsyk, og å kunne se horisonten - er det veldig deilig. At arbeidsgiver trekker oppsigelsen viser det at de på ingen måte ville gått til tretten med saken. Dette er ingen dårlig dag, sier Nilsen til Journalisten.

Se Journalistens dekning av Barents Observer-saken.

NJ-advokat Knut Skaslien representerte Nilsen under forhandlingsmøtet onsdag. Han karakteriserer dialogen som grei under møtet hvor løsningen kom på bordet.

– Det ble enighet om at avskjeden trekkes og at Nilsen også skulle få en betydelig økonomisk pakke knyttet til at han ikke går tilbake i stillingen, sier Skaslien til Journalisten.

Styreleder Stig Olsen i Barentssekretariatet sier til Journalisten at avtalen innebærer at avskjedigelsen er trukket samtidig som Thomas Nilsen sier opp som redaktør fra datoen for avskjedigelsen.

- Denne avskjedigelsen var meget godt begrunnet. Men jeg glad for at vi er kommet til en minnelig løsning. Vi hadde ingen interesse av at denne saken havnet i retten, og var derfor innstilt på minnelig løsning, sier Olsen.