Independent Barents Observer
Independent Barents Observer

Barents Observer-journalister starter ny nettavis

Har fått navnet The Independent Barents Observer.

Publisert Sist oppdatert

En av grunnleggerne av Barents Observer, Atle Staalesen, har sagt opp sin stilling og fratrer med umiddelbar virkning. Årsaken er det siste halvårets bråk rundt nettavisas uavhengighet og avskjedigelsen av tidligere redaktør Thomas Nilsen, en avskjedigelse som senere ble trukket tilbake.

– Jeg vil framheve Barentssekretariatets viktige betydning i folk-til-folk samarbeid i nord, men i forhold til nyhetsproduksjon og avis så mener jeg at Barentssekretariatet ikke er det rette stedet å drive med den slags virksomhet med dagens situasjon, sier Staalesen til NRK.

Konstituert daglig leder i Barentssekretariatet, Laila Dalhaug, bekrefter torsdag ettermiddag at også Trude Pettersen i nettavisa har sagt opp sin stilling. Dermed er det ikke er flere ansatte som jobber i Barents Observer.

Atle Staalesen og Thomas Nilsen vil nå fortsette å jobbe sammen i en helt ny nettavis, åpenbart i konkurranse med sin tidligere arbeidsgiver.

– Det vil bli en nettavis som viderefører mye av det Barents Observer har drevet med, og som vil gi alle lesere et innblikk, økt kunnskap og forståelse av situasjonen og utviklingstrekk i Barentsregionen. (©NTB)