Nestleder Hege Iren Frantzen og avtroppende leder Thomas Spence i Norsk Journalistlag (NJ). Foto: Martin Huseby Jensen
Nestleder Hege Iren Frantzen og avtroppende leder Thomas Spence i Norsk Journalistlag (NJ). Foto: Martin Huseby Jensen

Thomas Spence trekker seg som lederkandidat i NJ

Klart for Hege Iren Frantzen som ny leder av Norsk Journalistlag fra neste år.

Publisert Sist oppdatert

– Det er en beslutning jeg har tatt etter en helhetsvurdering, sier avtroppende leder Thomas Spence i NJ til Journalisten.

– Hva har vært viktigst i den helhetsvurderingen?

– Det er flere forhold, men jeg ønsker ikke å gå inn på dem nå. Nå er jeg av hele mitt hjerte opptatt av det som er best for NJ og NJs medlemmer.

Tilbake til Aftenposten

Tidligere i september ble det kjent at både leder Spence og nestleder Hege Iren Frantzen ønsket å gå for ledervervet i Norsk Journalistlag (NJ). Fagorganisasjonen skal velge ny ledelse på landsmøtet i mars neste år.

Les: For halvannet år siden satt de side ved side og ble valgt til NJs ledelse sammen. Nå stiller de begge som lederkandidat

– Hva tenker du nå i etterkant om at nestleder Hege Iren Frantzen stilte opp mot deg?

– Det er som jeg sa i arbeidsutvalget onsdag, en soleklar demokratisk rett å utfordre ledere og andre verv.

– Har du noen planer for hva du skal gjøre etter at du har gått av som NJ-leder?

– Nå skal jeg først stå på fram til landsmøtet i mars. Så har jeg en jobb i Aftenposten som jeg kan gå tilbake til. Noe annet har jeg ikke å si nå.

Leder siden 2013

Thomas Spence har sittet som leder i NJ siden 2013 da han overtok etter Elin Floberghagen. Før det har han vært leder i Oslo Journalistklubb. Spence har jobbet som journalist i Dagbladet og Aftenposten.

Nå ligger alt til rette for at nestleder Hege Iren Frantzen på landsmøtet 23. mars rykker opp som leder i NJ etter to perioder som nestleder. Hun har sittet i landsstyret siden 2009. Hun har jobbet mange år i NRK og var leder i NRKJ før hun ble nestleder i NJ.

Les eget intervju med Hege Iren Frantzen her.

Tar ikke gjenvalg

Tidligere torsdag ble det kjent at Finn Våga ikke tar gjenvalg til landsstyret. Like etter at det ble kjent at Frantzen utfordret Spence advarte Våga om at lederstriden kunne svekke NJ.

Valgkomitéen kan nå konsentrere seg om å finne et nestledermakker til Frantzen. Leder Svein Arne Buggeland sa tidligere torsdag til Journalisten at de vil søke bredt i organisasjonen.

Les også: Intervju med Hege Iren Frantzen ble tema på NJs AU-møte

Powered by Labrador CMS