Sender ansatte på chartertur

Journalistene i ABC Nyheter har fått tilbud om å dra på tur på jobbens regning, men helt gratis kommer det ikke.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

ABC Nyheter har vært gjennom en tøff periode hvor ansatte er blitt nedbemannet og nettstedets fremtid har vært gjenstand for spekulasjoner.

Da nettavisa begynte planlegging av en reisesatsing som skal lanseres på nyåret, var det derfor ikke unaturlig å spørre de ansatte om de kunne tenkt seg å dra på ei ukes charter på jobbens regning, med lønn.

Trakk fra hatt

– Det er en slags premiering for at de har holdt ut, forteller redaktør Tor Strand.

Nå er det ikke slik at de ansatte i redaksjonen dermed kommer til å ligge på ei strand og slappe av i en uke. Ifølge Strand vil det være forventninger til levering av innhold i perioden.

Mens de ansatte er på plass på en av de 11 destinasjonene skal de blant annet lage en nyhetssak fra stedet som passer inn i ABC Nyheters profil, de skal også levere en reisereportasje til satsingen som er planlagt lansert på nyåret, i tillegg til noen andre ting Strand ikke ønsker å avsløre hva er.

Lenger mål

I første omgang er det snakk om 11 land i Europa som de ansatte trakk opp av en glassbolle under den redaksjonelle kick-off. Oppdraget skal kunne løses på en uke, og bedriften dekker reise, kost og losji. På sikt kan det være at reisemålene ligger lenger unna.

– Alt er mulig. Det kommer jo an på hvordan dette går og om satsingen viser seg å fungere. Vi har fått veldig god respons fra medarbeiderne, så det frister til gjentakelse.

Artig tiltak

Klubbleder Thomas Vermes skal selv reise til Kypros, et sted han ikke har vært og er ganske så blank på. Han forteller at det var positive tilbakemeldinger på forslaget fra ledelsen.

– Det var stor begeistring da det ble foreslått på allmøtet. Selv synes jeg det høres artig ut.

 

Powered by Labrador CMS