Elin Ørjasæter trekker seg fra Kringkastingsrådet

Elin Ørjasæter mener flere tusen hijabklagere er hengt ut i offentligheten av NRK. Trekker seg fra Kringkastingsrådet

Elin Ørjasæter er så misfornøyd med håndteringen av hijabklagene til Kringkastingsrådet at hun trekker seg fra rådet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Allerede før programmet «Faten tar valget» går å lufta torsdag, har Kringkastingsrådet mottatt over 5.300 klager på at programleder Faten Mahdi al-Husaini går med hijab i programmet. Rådet har aldri før mottatt så mange klager.

Klagene er ikke behandlet ennå, men klagestormen har fått mye omtale, både i NRK og andre medier. Håndteringen har ført til at rådsmedlem Elin Ørjasæter har valgt å trekke seg, skriver Klassekampen.

«Jeg er lei meg på vegne av de mange tusen klagerne som blir hengt ut offentlig av NRK som moralsk dårlige mennesker, før rådet selv har lest så mye som en eneste klage», skriver hun i en epost til avisen. Hun reagerer på bruken av klagene som «redaksjonelt råstoff».

«Klagerne var i god tro da de sendte sine klager, de trodde de sendte dem til Kringkastingsrådet, verken til NRKs redaksjoner eller til NRK-ledelsen.»

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen har ikke lagt skjul på hva han synes om innholdet i mange av klagene. Han forsvarer den tidlige omtalen av klagene og den påfølgende debatten.

– Som kringkastingssjef kan jeg ikke vente med å uttale meg i en så viktig samfunnsdebatt til Kringkastingsrådet har behandlet saken.

Powered by Labrador CMS