Alexandra Beverfjord er NRKs nye nyhetsdirektør

38-åringen rykker opp som sjef for 400 ansatte i NRKs nyhetsdivisjon.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver NRK i en pressemelding onsdag. Beverfjord ble presentert i 13-tiden på et husmøte på Marienlyst. Flere NRK-ansatte gratulerte sin nye sjef på Twitter like etter presentasjonen.

Beverfjord får nå ansvaret for NRKs nyhetsdivisjon bestående av rundt 400 ansatte. I meldingen fra NRK sier den nyslåtte direktøren at NRK Nyheter må holde fast på og tydeliggjøre sin redaksjonelle profil for å være like viktig i morgen som i dag.

Når 38-åringen tiltrer i løpet av 14 dager tar hun også plass i NRKs toppledelse sammen med sju andre direktører.

Vil gjøre NRK Nyheter til publikums hverdagsleksikon

– Dette er en jobb jeg gleder meg til å gå i gang med. I en tid der mediebransjen er i voldsom endring, er det viktig at vi klarer å opprettholde og videreutvikle et godt tilbud innenfor den tunge journalistikken. Vi skal være først med hele bildet. Det betyr både at vi skal være først og best på de store sakene. Samtidig skal vi levere en troverdig nyhetsdekning som gjør publikum klokere, som gir dybde og analyse. Vi skal rett og slett være publikums hverdagsleksikon, sier Beverfjord i meldingen.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen er ifølge NRK glad for at han har funnet en intern kandidat, og at den samlede toppledelsen i NRK har god bredde i alder og kompetanse.

– Jeg mener hun har kompetansen til å sørge for at NRKs nyhetsdekning fortsatt skal ha en viktig posisjon og bred tillit i et omskiftelig og krevende marked, sier Eriksen i meldingen.

Til NRK radio sa Beverfjord at hennes viktigste oppgaver blir å videreutvikle NRKs posisjon på radio og TV samtidig som den digitale posisjonen bygges opp.

– Den viktigste jobben blir å tilgjengeliggjøre innholdet på nye digitale flater og nå yngre brukere enn i dag, sa Beverfjord.

38-åringen sa at hun håper å bli en inspirerende og tydelig sjef som medarbeiderne også opplever støtte fra.

Hentet av forgjengeren

Alexandra Beverfjord ble hentet til NRK for to år siden av forgjenger Per Arne Kalbakk i den nye stillingen. Den gang fikk hun stillingen som reportasjeredaktør, en stilling som ble opprettet i omorganiseringen i kjølvannet av romkvinnesaken vinteren 2013.

Beverfjord gikk til NRK fra jobben som nyhetsredaktør i Dagbladet. Før hun ble nyhetsredaktør hadde hun jobbet med nett, papiravis og Magasinet i Dagbladet.

Direktøren sitter også i Pressens faglige utvalg som representant for redaktørene.

Blant de andre søkerne var NRK-redaktør Kyrre Nakkim.

 

Det var i september at det ble kjent at kringkastingssjefen hadde bedt Per Arne Kalbakk tre tilbake fra jobben som nyhetsdirektør i NRK.

Powered by Labrador CMS