Per Arne Kalbakk 2014 Foto: Birgit Dannenberg
Per Arne Kalbakk 2014 Foto: Birgit Dannenberg

NRK-journalister skal gå «etikkskole»

Å tilrettelegge et internt opplæringsprogram i presseetikk blir en av de viktigste oppgavene i Per Arne Kalbakks nye jobb som etikkredaktør.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er i ferd med å etablere og utvikle et opplæringsprogram der alle journalistiske medarbeidere i NRK skal gjennom presseetikkopplæring med jevne mellomrom. Vi har hatt det tidligere også, men nå løfter vi det et hakk. Vi får nå en tydeligere prosedyre på når våre medarbeidere skal få oppfrisking i presseetikk.

Det sa kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen da han under torsdagens møte i Kringkastingsrådet informerte om innholdet i Kalbakks nye jobb.

Da halvårsstatistikken til Pressens faglige utvalg (PFU) ble lagt fram i sommer, viste den at NRK topper listen over flest fellinger. Allmennkringkasteren ble felt fem ganger i løpet av årets seks første måneder.

Les mer: NRK felles oftest i PFU.

Interessert i medienyheter? Følg Journalisten.no på Facebook og få nyhetene i strømmen din:

 

Skal gi råd i etiske spørsmål

I september ble det kjent at Kalbakk forlater stillingen som nyhetsdirektør etter anmodning fra kringkastingssjefen. Alexandra Beverfjord tok over som nyhetsdirektør fra mandag 23. november.

Til Kringkastingsrådet sa Eriksen at han har fått mange spørsmål om hva som ligger i den nye stillingen.

– Hovedoppgaven til Kalbakk er å drive rådgivning i redaksjonelt etiske spørsmål. Å være en diskusjonspartner, samt å følge med og håndtere PFU-prosesser med gode tilsvarsprosesser.

Kalbakk skal rapportere direkte til kringkastingssjefen.

Powered by Labrador CMS