Arild Grande spør kulturministeren om det ikke hadde vært en idé å møte opposisjonen på Stortinget for å drøfte nullmoms før notifiseringen sendes. Foto: Martin Huseby Jensen
Arild Grande spør kulturministeren om det ikke hadde vært en idé å møte opposisjonen på Stortinget for å drøfte nullmoms før notifiseringen sendes. Foto: Martin Huseby Jensen

Opposisjonen ber om momsmøte med Widvey

Det er nok lettere å endre på hvem som skal omfattes av nullmoms før notifiseringen enn etter, mener Grande.

Publisert Sist oppdatert

I et skriftlig spørsmål til stortingspresidenten spør Arbeiderpartiets kulturpolitiske talsperson Arild Grande: «Vil regjeringen ta kontakt med partiene på Stortinget for å drøfte hva som skal omfattes av merverdiavgiftsfritak for elektroniske nyhetstjenester før formell notifikasjon sendes til ESA?».

Notifiseringsprosessen har tatt lengre tid enn regjeringen først forespeilet. Ambisjonen var å sende den til ESA før sommeren, slik at en ny ordning med nullmoms kunne være på plass over nyttår.

Så oppstår det forvirring i mediene da regjeringen la fram sitt forslag til statsbudsjett. I Kulturdepartementets forslag får Fagpressen inntrykk av at deres medlemmer vil få momsfritak. Så går luften ut av ballongen etter at det går fram i Finansdepartementets forslag at nisjemedier ikke skal omfattes av nullmomsen. For et par uker siden ble det klart at regjeringen skyver på notifikasjonen.

Thorhild Widvey. Foto: Martin Huseby Jensen
Thorhild Widvey. Foto: Martin Huseby Jensen

Torsdag ble brevet fra Grande sendt. Han har bedt om et møte med statsråden om spørsmålet flere ganger, men har ikke fått svar. Nå har kulturminister Thorhild Widvey og hennes departement fått seks virkedager på å svare. Widvey befinner seg i USA.

Grande sier til Journalisten at Ap har fått flere henvendelser rundt nullmomsen. Både fra de som er foreslått omfattet av ordningen, og fra de som ønsker med.

– Jeg har tillit til at regjeringen ønsker en så vid definisjon som mulig. Og så tror jeg det er umulig å legge til endringer i etterkant av en avgjørelse i ESA. Derfor jeg inviterer til dialog i forkant. Jeg skulle ønske statsråden var mer åpen for diskusjon med partiene på Stortinget. For dette er ikke bare et mediespørsmål, men også et demokratisk spørsmål.

Han tror at de eneste endringene som eventuelt kan gjøres dersom ESA går for nullmoms på elektroniske medier er å stramme ytterligere inn.

Powered by Labrador CMS