Flere abonnenter skal ha sagt opp Tidens Krav på grunn av Kvikkas

Antall klager på lørdagsleveringen er under 1 prosent. En redaktør tror folk har gitt opp å klage.

Publisert Sist oppdatert

Siden ombæringen av lørdagsaviser ble lagt om i november er det kommet 26.000 klager på aviser som uteblir. Nå går det bedre, og under 1 prosent klager, men i Nordland og på Vestlandet sliter budselskapet Kvikkas fortsatt, ifølge Klassekampen.

De to siste ukene har klageprosenten vært på 0,85 og 0,72. Da er ytre faktorer som innstilte ferger og aviser som ikke når fram til budene, holdt utenom. Men gjennomsnitt forteller ikke hele historien, påpeker direktør Ole Morten Ona Ringdal i Amedias kundesenter.

– De verste områdene våre i Nordland, Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane drar opp snittet voldsomt, forklarer han. Avisa Nordland kom verst ut med en klageprosent på 4,6 lørdag for to uker siden.

Redaktør Ole Knut Alnæs i Tidens Krav i Kristiansund tror mange rett og slett har gitt opp og har sluttet å si ifra. Han sier avisen har fått rundt 60 oppsigelser på grunn av Kvikkas.

Markedssjef Kristoffer Fausa i Kvikkas sier det er områder på Nordmøre og i Sogn og Fjordane der selskapet «har en del utfordringer med å identifisere postkasser». Han sier de jobber med saken og bedyrer at Kvikkas «er ikke fornøyde før avisene og abonnentene er det».

Powered by Labrador CMS